„Este un aparat de vaslit potrivit pentru perioada de recuperare?” Iata raspunsul initiatilor in domeniu!

Deva - 20 iulie 2022

Comunicat tip General in Sanatate, Social, Sport

Perioada de recuperare dupa un antrenament intensiv este la fel de importanta ca cea in care efectuezi exercitiile. Exista mai multe explicatii pentru acest fenomen, insa unul dintre cele mai convingatoare argumente este reprezentat de modul in care muschii se construiesc.

www.Sport-mag.ro

www.Sport-mag.ro

Mai exact, trebuie sa stii ca muschii se formeaza si se fortifica nu in timpul exercitiilor, ci in perioada de repaos, cand au suficient timp pentru a se repara si a se intari. Din acest motiv, este esential sa ai zile de odihna (cunoscute ca „perioade de recuperare”) de fiecare data cand vrei sa slabesti sau sa iti tonifiezi corpul.

Recuperare activa sau pasiva?

Exista doua tipuri de recuperare – cea pasiva si cea activa. In cazul primului exemplu, renunti complet la efort fizic si, in cazul celui de-al doilea, recurgi la exercitii de intensitate moderata, cu impact redus, care nu presupun utilizarea greutatilor.

Astfel, in momentele de repaos activ, nu vei renunta complet la miscare si exercitii fizice, ci, pur si simplu, o vei „lua mai usor”. Conform specialistilor in domeniu, o metoda excelenta de a face acest lucru este utilizarea unui aparat de vaslit. Cu ajutorul acestuia, muschii tai au ocazia sa se repare, iar corpul tau beneficiaza de recuperare activa.

Marele avantaj al acestui tip de recuperare este reprezentat de faptul ca stimuleaza circulatia sangvina, ceea ce reduce inflamatia si grabeste vindecarea. Din acest punct de vedere, un aparat de vaslit poate fi „aliatul” ideal, oferind exercitii cu impact redus, care nu presupun utilizarea de greutati. Descopera mai multe despre acest subiect in continuare!

Care sunt avantajele recuperarii active cu un astfel de aparat?

Inainte de a afla mai multe despre o serie dintre beneficiile asociate cu acest aparat fitness, trebuie sa stii ca acesta este recomandat pentru diferite tipuri de situatii, precum accidentarea, in cazul persoanelor care au probleme cu articulatiile, celor care sufera de osteoporoza sau in cazul seniorilor.

Daca te afli intr-una dintre situatiile descrise anterior sau daca ai nevoie de un repaos dupa cateva sesiuni intense de antrenament, iata care sunt avantajele de care te vei bucura cand utilizezi un aparat de vaslit!

• Antrenamente cu impact redus. Cand muschii tai au nevoie de o pauza, exista cateva metode prin care ii poti antrena evitand durerea. De exemplu, un astfel de aparat este ideal pentru cei care nu vor sa riste inflamarea tesutului muscular sau o intindere de muschi.
• Imbunatatirea circulatiei sangvine. Exercitiile cu impact redus stimuleaza circulatia sangelui, datorita careia muschii tai primesc nutrientii si oxigenul de care au nevoie pentru a se reface.
• Intarirea oaselor. Unul dintre cele mai spectaculoase avantaje asociate cu utilizarea unui aparat de vaslit se refera la faptul ca acesta creste densitatea minerala a oaselor.
• Stimularea metabolismului. Utilizand acest aparat in mod regulat, vei observa marirea nivelului de rezistenta si o mai buna functionare a metabolismului – aspecte recomandate pentru persoanele in varsta si nu numai!
• Activarea diferitelor grupe de muschi. Vaslitul este o activitate care iti va antrena muschii atasati de coloana vertebrala, precum fesierii, cei abdominali, muschii coapsei si altii.

Daca vrei sa descoperi oferte avantajoase si numeroase modele de aparat de vaslit, trebuie doar sa accesezi magazinul online Sport-Mag. Astfel, te vei bucura de cele mai bune echipamente de fitness, care iti vor oferi rezultate pe masura!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ex-nume-brand/este-un-aparat-de-vaslit-potrivit-pentru-perioada-de-recuperare-iata-raspunsul-initiatilor-in-domeniu