Integrarea în cloud - soluția pentru transformarea digitală a business-ului tău

BUCURESTI - 11 august 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Dezvoltarea de aplicații în cloud devine o soluție tot mai populară pentru foarte multe business-uri care vor să accelereze procesul de transformare digitală și adaptarea la normele moderne de funcționare a societății.

Integrarea în cloud - soluția pentru transformarea digitală a business-ului tău

Integrarea în cloud - soluția pentru transformarea digitală a business-ului tău

Ba mai mult, în ultima vreme, există o tendință tot mai accentuată de migrare a aplicațiilor deja existente în cloud, datorită multiplelor avantaje pe care acestea le oferă. 

 

Iar printre cele mai importante beneficii ale aplicațiilor dezvoltate sau migrate în cloud amintim: 

 

eliminarea costurilor de capital - fiind o alternativă a tehnologiei tradiționale, integrarea în cloud înseamnă o soluție modernă care mută de infrastructură IT într-un centru de date care este administrat și întreținut de furnizorul cloud. Astfel, în loc să cheltuiască banii pe updatarea sistemelor IT, clienții pot orienta investițiile către partea strategică de promovare și actualizare a specificațiilor aplicației. 

flexibilitate - când vine vorba de aplicații dezvoltate în cloud, unul dintre avantaje este scalarea flexibilă. 

securitate sporită - aplicațiile dezvoltate în cloud beneficiază de sistemul de securitate al furnizorului de servicii, iar dezvoltatorul nu mai este nevoit să investească pentru a proteja datele din aplicație. 

rapiditate - integrarea în cloud înseamnă viteză de dezvoltare, updatare și mentenanță a aplicațiilor din orice domeniu. 

backup de date - orice aplicație dezvoltată în cloud beneficiază de backup pentru fișierele sale, de la baze de date, până la e-mailuri și contacte. 

accesibilitate ușoară - odată cu pandemia, oamenii aleg să lucreze remote. Iar aplicațiile dezvoltate în cloud permit o accesare ușoară din orice loc, indiferent dacă este vorba despre clienți, angajați sau parteneri. Astfel, activitățile obișnuite de business precum gestionarea procesului de cumpărare / informare prin aplicație, logistică, planificare, facturare sau analiză de business poate fi realizat fără a ține cont de distanțele geografice. 

inovație și tehnologie modernă - furnizorul de cloud este orientat spre dezvoltarea de capacități și caracteristici noi. Odată cu ele, se dezvoltă și aplicația / proiectul tău. Practic, integrarea în cloud te ajută să ții pasul cu tendințele unui domeniu în continuă schimbare. 

Care sunt etapele din procesul de integrare cloud? 

 

Întregul proces depinde de compania de software development pe care o alegi pentru a dezvolta aplicația ta. Dar printre principalele etape putem considera:

 

partea de consultanță - indiferent dacă este vorba de o migrare în cloud sau de dezvoltarea propriu-zisă a aplicației tale, partea de consiliere tehnică este deosebit de importantă pentru că te va ajuta să-ți dai seama de ce ai nevoie și de unde să pornești. 

Ca să nu mai vorbim de faptul că deși tu știi cel mai bine ce funcționalități îți dorești să livreze clientului final aplicația, pot să fie anumite aspecte pe care să le pierzi din vedere. 

Crearea setărilor cloud. Acestea depind de furnizorul de servicii cloud, dar și de specificațiile aplicației. 

Dezvoltarea / Migrarea aplicației. În cazul în care este vorba despre o aplicație nouă, se începe cu dezvoltarea și implementarea, adică partea de construire propriu-zisă a ei, pornind de la specificațiile tale. În cazul în cazul în care aplicația există, dar nu este pusă pe cloud, are loc partea de migrare a întregii infrastructuri către un provider de servicii integrare cloud

Monitorizarea aplicației. O parte deosebit de importantă în care se urmărește modul în care aplicația se comportă în cloud-ul folosit. Iar în cazul în care apar diverse probleme, acestea sunt soluționate în timp util. 

 

Cinci întrebări pe care să le pui providerului de software development, înainte de a semna contractul de colaborare

Să presupunem că beneficiile enumerate mai sus te-au convins să migrezi sau să dezvolți aplicația pe cloud. Înainte de a începe o colaborare propriu-zisă cu firma de IT, iată o listă cu câteva întrebări care te-ar putea ajuta: 

 

Cât durează dezvoltarea / migrarea aplicației în cloud?

 

Cum poate dezvoltarea / migrarea aplicației tale să îmbunătățească experiența utilizatorilor? 

 

Ce furnizor de servicii cloud este ales și de ce?

 

Cât de sigură este noua aplicație migrată în cloud?

 

Cum trebuie să procedezi dacă ai nevoie de backup-ul aplicației tale? 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/integrarea-in-cloud-solutia-pentru-transformarea-digitala-a-business-ului-tau