Tot ce trebuie să știți despre aparatul dentar fix de la Artistic Dent

BUCURESTI - 12 august 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Aveți dinți strâmbi? Îți este rușine să zâmbești? Aparatul dentar poate fi soluția perfectă pentru tine! Acesta este un dispozitiv dentar care este folosit pentru a corecta dinții nealiniați și poate fi fabricat din metal, ceramică sau plastic.

aparat dentar bucuresti

aparat dentar bucuresti

 Alege mereu optiunea potrivita nevoilor tale particulate pentru un rezultat cât mai natural și de durată! 

Artistic Dent

Funcționează prin exercitarea unei presiuni ușoare asupra dinților, care îi deplasează în poziția corectă în timp. Aparatul dentar este un tratament comun atât pentru copii, cât și pentru adulți.

În această postare, vom discuta tot ce trebuie să știți despre aparatul dentar! Vom acoperi modul în care funcționează, diferitele tipuri de aparate dentare disponibile și beneficiile  tratamentului.

Sperăm că aceste informații vă vor ajuta să luați o decizie informată dacă aparatul dentar este potrivit pentru dumneavoastră!

Este esențial să înțelegem conceptul de anomalii dento-maxilare atunci când discutăm despre tratamentul ortodontic cu aparat dentar, explorând beneficiile și dezavantajele fiecărei tehnici și oferind răspunsuri la unele dintre cele mai frecvente întrebări.

 

 

Anomaliile dentare explicate de medicii Artistic Dent din București:

 

Anomaliile dento-maxilare nu sunt o boală, ci mai degrabă rezultatul unei creșteri anormale a oaselor, a dinților și a relațiilor dintre ei. Ele pot fi clasificate fie ca fiind:

- ereditare: caracteristici faciale și dentare care se transmit din generație în generație ( cel mai des întâlnită fiind creșterea excesivă a mandibulei),

- dobândite: sunt rezultatul tulburărilor apărute în etapa de creștere, dezvoltare și maturare a dinților și proceselor alveolare, încă din perioada natală, continuându-se ulterior cu acele tulburări care afectează direct creșterea și dezvoltarea osoasă și dentară ( obiceiurile vicioase precum onicofagia, poziția incorectă de dormit, interpunerea diferitelor obiecte între dinți etc.).

 

Ce este aparatul dentar fix  și cum funcționează?

 

Pentru a înțelege cum funcționează aparatul dentar, trebuie mai întâi să înțelegeți componentele fundamentale ale acestuia. Aparatele ortodontice fixe sunt alcătuite din brackets, inele și arcuri.

Brackeții și inelele sunt fixate pe dinți, în timp ce arcurile trec prin toate acestea și modelează arcada. În funcție de gravitatea situației stomatologice, se pot adăuga elemente suplimentare, cum ar fi arcuri elastice, mini-implanturi ortodontice, elastice dentare, legături metalice etc. Aparatul dentar folosește o anumită cantitate de presiune și o anumită durată asupra dinților, într-o singură direcție, pentru o perioadă extinsă de timp, în funcție de nevoile fiecărei persoane.

Este important de menționat că, în unele cazuri, tratamentul ortodontic durează mai mult deoarece cazul este mai complicat. Nu puteți pune multă presiune pe dinți pentru a accelera mișcarea lor, deoarece aceștia sunt predispuși să se rupă (ligamentele periodontale pot fi rupte). Ca urmare, se va folosi o forță mică pentru o perioadă îndelungată de timp pentru a permite dinților să se deplaseze în poziție "sănătoasă"

 

Beneficiile tratamentului cu aparat dentar fix:

- Redă aspectul estetic și funcțional al zâmbetului;

- Îmbunătățește procesul de masticație prin realizarea unei ocluzii corecte;

- Igiena orală poate fi realizată în mod corespunzător;

- Corectează problemele de vorbire;

- Aduce îmbunătățiri fizionomiei.

 

 

Echipa Artistic Dent este pregătită să te cunoască! Te invităm în lumea stomatologiei altfel!

 

 

 

Contact:

Str. Maximilian Popper nr.45, sector 3, Bucuresti

0765.507.665

clinica@artistic-dent.ro

www.artistic-dent.ro

Despre Marketnet Social Media

MarketDent este agentia de marketing care ofera solutii complete menite sa ajute clinica ta stomatologica in functie de stadiul in care se afla.

In acest sens venim cu 4 planuri:

Go Faster: Pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la inceput de drum

Be Stronger: Pentru Cabinetele Stomatologice care vor sa se diferentieze

Play Bigger: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa treaca la urmatorul nivel

Total Domination: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa fie nr. 1 pe piata

Taguri: aparat dentar
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ex-nume-brand/tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-aparatul-dentar-fix-de-la-artistic-dent