Castigatorii concursului ICon Arts – editia VI au plecat acasa cu premii in valoare de 1300 Euro

BUCURESTI - 8 august 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Exces Music si UCIMR – Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, au oferit publicului prezent in seara de 2 august 2008, in Cetatea Fortificata din Cisnadioara, prilejul de a-i aplauda pe tinerii laureati ai festivalului ICon Arts, in cadrul unui spectacol inedit de muzica si dans, în finalul editiei a VI - a.

In cadrul ceremoniei au fost decernate premiile concursului de compozitie, muzicologie si interpretare. Castigatorii acestui an sunt Alexandra Cebuc – cea mai buna lucrare muzicologica (150 Euro), Alexandra Chira – cea mai buna interpretare a unei lucrari contemporane (150 Euro) si cei doi compozitori care au împartit, la decizia juriului, marele premiu pentru creatie: Cristina Uruc, cu „Farfalle II.2” (500 Euro), respectiv Darie Nemes Bota, cu „Incantation of the trembling Earth” (500 Euro). Din juriu au facut parte personalitati ale vietii culturale internationale, precum Ministrul Culturii si Cultelor, domnul Adrian Iorgulescu, rectorul UNMB (Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti) – domnul Dan Dediu, Adrian Mantu si Andreea Banciu – membri ai cvartetului ConTempo – Irlanda, violonistul Ladislau Csendes, percutionistul Mircea Ardeleanu, duo-ul organistic Iris si Carsten Lenz – Germania, muzicologul Valentina Sandu - Dediu precum si criticul literar Ioana Parvulescu.

Cei aproximativ 80 de participanti (profesori si cursanti) din Romania, Italia si Elvetia, la editia proaspat incheiata, au fost implicati, de-a lungul celor 12 zile ale evenimentului, în 6 concerte desfasurate in Cisnadie, Sibiu si Cisnadioara.
„Ca în fiecare an, am avut grija ca finalul ICon Arts sa coincida cu Noaptea Cetatii Cisnadiei, spre a oferi tuturor prilejul de a prelungi atmosfera de sarbatoare pana tarziu in noapte, cu artificii, proiectie de filme, expozitie de fotografie si bineinteles, foc de tabara si pancove cu vin”, a declarat Remus Henning, directorul artistic al festivalului.

Parteneri: Cetelem Romania, Primaria Orasului Cisnadie

Sponsori principali: Banca Italo Romena, Petroleum Club Romania
Sponsori: Enjoy Business, WSI Pronet

Parteneri Media: Sapte Seri, Terra Sat RTS (Radioteleviziunea Severin)

ICon Arts Cisnadie beneficiaza, de asemenea, de sprijinul Bisericii Evanghelice din Cisnadie

Despre Exces Music

Exces Music este o agentie de impresariat si management artistic care intelege importanta implicarii sectorului privat in sustinerea de activitati culturale si in promovarea valorilor autentice,intr-un mediu international. Alaturi de evenimentul ICon Arts, Exces Music defasoara, in parteneriat cu Institutii guvernamentale, cu ONG-uri dar si cu companii multi-nationale, o serie de alte proiecte dedicate sprijinirii unei vieti culturale active.


Diana Gheorghiu
PR Manager
Exces Music
0722 716 783

diana.gheorghiu@excesmusic.ro