Afla cum functioneaza centralele termice!

BUCURESTI - 20 octombrie 2014

Comunicat tip General in Retail

Atunci cand sezonul rece pare sa inceapa, intreaga noastra grija se indreapta catre doua obiecte deosebit de importante: cauciucurile de iarna si reviziile centralelor termice. Majoritatea utilizatorilor aleg sa isi achizitioneze centrale termice , fara a face vreo distinctie in ceea ce priveste caracteristicile, puterea sau randamentul acestora.

Afla cum functioneaza centralele termice!

Cand vine vorba despre centrale ieftine, insa si bune din punct de vedere calitativ, site-ul www.centraleieftine.ro iese de departe in fata. Aici regasesti tot ce este mai bun in ceea ce priveste solutiile de incalzire, iar centralele termice sunt cele care fac legea.

 

Inainte de alegerea propriu zisa a echipamentului destinat incalzirii spatiului locuit, este indicat sa stim care este functionalitatea acestor centrale ieftine si care este principiul lor de functionare. O centrala termica este un dispozitiv ce foloseste pentru incalzire aportul de apa, pe care o incalzeste pana la o temperatura potrivita, pentru a o livra ulterior radiatoarelor si caloriferelor sub forma agentului termic ce ne asigura confortul din punct de vedere al temperaturii.

 

O centrala termica foloseste principiul microprocesoarelor, care fac din incalzirea apei un adevarat procedeu de preparare. O centrala termica iti va arata in permanenta care este temperatura pe care o detine apa la un anumit moment si care este presiunea, nivelul acesteia exprimat in bari, la care se raporteaza.

 

Centralele termice sunt obiecte cu dimensiuni considerabile, pe care doar un tehnician specializat le poate monta, datorita legaturilor electrice ce trebuie efectuate, dar si datorita cunostintelor in instalatii care sunt imperios necesare.

 

O centrala termica poate fi de mai multe tipuri, in functie de dimensiuni, de modul de amplasare, sau de puterea de care acestea dispun. Amplasarea unor centrale ieftine poate fi pe perete (asa numitele centrale murale), sau pot fi pozitionate pe pardoseala, pot fi in condensatie, sau electrice.

O alta subdiviziune poate fi stabilita la nivel de echipare, unele dintre centale avand boiler incorporat sau nu.

 

In general centralele termice au un tabel de puteri la care pot ajunge cuprins la nivel de valori intre 6 kw si 25 kw. Este foarte important sa fim atenti la acest aspect mai ales datorita faptului ca este necesar sa stim care este suprafata pe care acest echipament va trebui sa o incalzeasca si care este traseul constructiv pe care apa calda va trebui sa il urmeze pentru a putea alimenta intreaga locuinta.

 

Este foarte important atunci cand alegem centrale ieftine sa ne indreptam atentia spre ceea ce se numeste service-kit. Acesta este practic un kit cu piese de schimb necesare pentru cazul in care vreun element s-ar putea defecta. In tarile occidentale aceste truse de piese de schimb se gasesc pentru fiecare produs in parte, tocmai pentru ca utilizatorul sa nu fie nevoit sa astepte piesele de schimb necesare pana la sosirea lor din service, din tara cea mai apropiata.

 

Daca alegem centrale ieftine pentru incalzirea casei noastre beneficiem de ceea ce poate insemna confortul unui spatiu plin de caldura, dar care de asemenea beneficiaza si de prepararea apei calde destinate ingrijirii. Se pare ca din ce in ce mai multe persoane accepta utilizarea centralelor termice, de orice tip ar fi acestea, deoarece aceste elemente par a fi deosebit de utile si precise, dar si foarte economice din punct de vedere al consumurilor.