INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA
Alege impactul, alege increderea, alege Comunicatedepresa.ro! Cere o oferta personalizata pentru campanii electorale pe ziare.com, acasa.ro si comunicatedepresa.ro!Contacteaza-ne la info@comunicatedepresa.ro sau la 0374.112.675.
Scurt ghid de care trebuie să ții cont când cumperi o saltea
BUCURESTI - 28 martie 2019
Comunicat tip General in HoReCa
Cumpărarea unei noi saltele poate da dureri de cap: atât de multe opțiuni, atât de multe tipuri de saltele. Dacă crezi că avem dreptate (și știi că avem) acest ghid te va ajuta să faci alegerea cea mai inspirată atunci când vei achiziționa noua saltea. Și pentru a ne asigura că dăm cele mai bune sfaturi, ne-am asigurat că primim cele mai bune indicații de la cei mai buni: specialiștii din cadrul magazinului online Expert-Saltele .ro
saltea de pat fara arcuri
În primul rând, trebuie să știi că cele mai comune tipuri de saltele sunt: saltele cu arcuri (din care deriva saltelele ortopedice si saltelele super ortopedice), saltele memory foam și saltele din latex. Să detaliem un pic cum stă treaba cu fiecare în parte și în ce condiții pot fi alese.
Dacă îți dorești o saltea ceva mai elastică (sau săltăreață cum spunii unii), atunci ar trebui să îți îndrepți atenția către saltelele cu arcuri. Acestea sunt destul de durabile în timp, dar sunt și ceva mai tari.
Vrei o saltea cu o bază mai fermă dar care să fie super confortabilă? Salteaua cu memory foam sau cea din latex trebuie să fie alegerea ta. Saltelele memory foam de calitate au la bază o spumă ceva mai dură și una moale la suprafață, astfel încât, chiar dacă te scufunzi în ea, tot îți va oferi un suport destul de bun. Cele din latex sunt ceva mai ferme decât cele memory foam, dar nu cât cele cu arcuri. Sunt confortabile și sunt perfecte pentru cei care suferă de alergii.
Și știm cu toții vorba “cum îți așterni, așa dormi” iar asta nu poate fi mai adevărat în cazul unei saltele. Oamenii sunt diferiți, iar modul în care dorm nu poate la fel. În funcție de poziția în care dormi, este recomandabil să utilizezi un anumit tip de saltea.
Dacă dormi pe o parte, vei dori o saltea care să ofere suport la greutatea corpului, dar în același timp să se plieze și pe forma acestuia. În general saltelele cu arcuri au cele mai multe puncte de disipare a presiunii, dar o saltea cu memory foam moale va fi mult mai confortabilă.
Dacă poziția ta de somn e pe stomac, nu credem că vei vrea să simți cum te îmbrățișează o saltea memory foam. Ți se va potrivi mult mai bine o saltea mai ferma, cum este cea cu arcuri, sau una din latex mai dens.
Dacă dormi pe spate, îți trebuie o saltea care să se muleze pe forma coloanei vertebrale. Recomandăm saltelele cu o fermitate medie. Încercați saltelele memory foam varianta mai fermă, sau pe cele din latex (acestea sunt mai scumpe, dar durata de viață poate ajunge și la 20 de ani).
Persoana de lângă tine se mișcă constant în timpul somnului? Saltelele memory foam și cele din latex izolează cel mai bine mișcarea.
Dacă te încălzești în timp ce dormi, selectează saltelele cu arcuri. Cele din latex și cele din spumă cu memorie rețin căldura, iar somnul tău nu va fi deloc unul fresh.
Alergiile nu-ți dau pace? Atât saltelele memory foam cât și cele din latex sunt antimicrobiene cu rezistență extrem de ridicată la acarieni și mucegai. Saltelele cu arcuri nu sunt prea recomandate în aceste cazuri.
Ce mai este de știut
Durata de viață a unei saltele este de maxim șapte – opt ani, excepție făcând cele din latex, sau saltelele din gama superioară. Pentru a le menține într-o stare cât mai bună, este bine să le aerisiți periodic, să schimbați așternuturile săptămânal și la câteva luni să le rotiți.