Express Finance atrage un imprumut de 1 milion EURO de la OIKOCREDIT pentru a credita microintreprinzatorii si firmele mici

Timisoara - 25 iunie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Din 24 iunie 2008, Express Finance extinde parteneriatul cu OIKOCREDIT pentru furnizarea de credite către microîntreprinderi si firme mici

Acordul oficial de împrumut intre OIKOCREDIT si Express Finance – Instituţie Financiara Nebancara a fost semnat astăzi de către reprezentatii pentru Romania ai OIKOCREDIT (Dna Monica Tache, Directorul de tara, si Dna Marilena Ene) si Dna. Silke Mueffelmann, Director General al Express Finance. Prin acest contract, Express Finance adaugă portofoliului deja existent fonduri suplimentare in valoare de 1 milion EURO. “Suntem foarte bucuroşi sa beneficiem de acest împrumut” a declarat Silke Mueffelmann, “deoarece ne va ajuta sa ne extindem si mai mult in zonele rurale, de asemenea pentru credite destinate îmbunătăţirilor locative si eficienţei energetice. OIKOCREDIT este cel mai important actor privat in susţinerea activităţilor de microcreditare la nivel mondial, si suntem convinşi ca vom putea continua colaborarea noastră si in viitor, acesta fiind deja cel de-al doilea contract de credit acordat de OIKOCREDIT pentru Express Finance.”
Creditele vor fi utilizate pentru a sustine dezvoltarea economica a populatiei, a fermierilor si firmelor mici care nu au acces suficient la finantare, pentru îmbunătăţiri locative şi sporirea eficienţei energetice. Produsele de microcreditare oferite de Express Finance in cadrul acestei finanţări vor fi destinate, in principal, pentru: proiecte de investiţii, creşterea efectivului de animale, proiecte in domeniul serviciilor, capital rulant, si achiziţia de mijloace de transport sau echipamente destinate afacerilor, îmbunătăţiri ale locuinţelor şi sporirea eficienţei energetice a acestora. Clienţii vor beneficia de credite între 1.000 si 25.000 EURO pe o perioadă de 36 de luni.
Express Finance va acorda credite prin reţeaua celor 17 birouri teritoriale existente, care deservesc 25 de judeţe. Silke Mueffelmann, Director General al Express Finance, declară: “In următorii ani, Express Finance prevede o creştere a numărului total de credite acordate la 21.750, volumul acestora urmând să crească la 110 milioane EURO, prin concentrarea asupra segmentului de piaţă cu venituri modeste si mici. Valoarea medie a creditului va fi de 5.000 EURO si, prin deschiderea a 5 noi birouri, Express Finance va mari gradul de acoperire teritoriala a României la peste 70%.”

Despre Express Finance

Oikocredit, organizatie financiara internationala creată în 1975 in Olanda, sprijină instituţii de microfinanţare din întreaga lume, prin credite care sunt ulterior divizate în mii de microcredite. Oikocredit este, conform analizei CGAP - Banca Mondială, cel mai mare investitor privat în activităţi de microcreditare, finanţând 419 instituţii de microfinantare din Africa, Asia, America Latină şi Europa de Est, cu un portofoliu în piaţă de 317 milioane US$.
Express Finance este o companie înfiinţată de CHF International, cu sprijin iniţial din partea USAID Romania. Bazata pe istoricul excelent al CHF International Romania, Express Finance a devenit succesorul instituţional al programelor de creditare dezvoltate de CHF in folosul întreprinderilor micro, mici si mijlocii si îmbunătăţirilor locative. Express Finance continua strategia CHF de a se adresa firmelor si persoanelor care au acces redus sau limitat la servicii financiare in Romania, in special in zonele rurale.
Acţionarul principal al Express Finance este CHF International, organizaţie neguvernamentala din SUA cu un istoric de peste 50 de ani in activităţi de dezvoltare socio-economica derulate in peste 100 de tari. CHF International a implementat cu succes nu mai puţin de cinci proiecte de cooperare finantate de USAID Romania, începând din 1994. CHF Romania a început cu “Proiectul Model de Dezvoltare al ONG-urilor” in Timisoara, si in 2007 a încheiat “Programul de Dezvoltare a Microîntreprinderilor, Întreprinderilor Mici si Mijlocii”, proiect complex finanţat de USAID pentru dezvoltarea afacerilor si creşterea competitivităţii firmelor. De la începutul programului de creditare, a fost acordate 14.600 credite in valoare totala de 68 milioane USD, cu o calitate excelenta a portofoliului, rata de recuperare fiind de peste 99%.

Monica Misca
Marketing Manager
Express Finance, Timisoara
Tel.: 0256 – 204 550

info@express-finance.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/express-finance/express-finance-atrage-un-imprumut-de-1-milion-euro-de-la-oikocredit-pentru-a-credita-microintreprinzatorii-si-firmele-mici