Tamron 18-200 NEX, primul superzoom third-party!

BUCURESTI - 8 decembrie 2011

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, IT&C, Tehnologie

Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di III VC (model B001) este primul obiectiv superzoom third-party pentru sistemul mirrorless Sony NEX!

Tamron 18-200 NEX, primul superzoom third-party!

Producatorul a inglobat experienta a doua decade de dezvoltare a obiectivelor megazoom, iar obiectivul este complet reproiectat pentru montura E; in acest fel s-a obtinut un produs extrem de compact si usor, de doar 460g (cu 20% mai usor decat alte modele echivalente).

La reducerea proportiilor a contribuit si reproiectarea sistemului de stabilizare Vibration Compensation: inelul ce compenseaza tremurul mainii sustine una din cele mai mici lentile din obiectiv, putand fi astfel actionat de bobine magnetice mai mici si cu performanta deja recunoscuta a stabilizarii de la Tamron.

Motorul integrat de focalizare este de tip nou, pas-cu-pas (stepper) este cuplat direct la grupul de lentile flotante, fara mecanism reductor cu roti dintate; acest tip de constructie permite actionarea cu sunet practic nul, iar viteza de raspuns este mult mai mare deoarece se roteste, se opreste si inverseaza instantaneu directia in functie de comenzile date de aparat, fara nicio pauza din cauza inertiei. Modul de lucru este ideal pentru aparatele cu autofocalizare bazata pe contrast, fiind eficienta si rapida inclusiv pentru filmare.

La exterior avem parte de un design premium: atat montura cat si tubul exterior sunt etalice, iar pentru o potrivire perfecta cu estetica NEX exista doua variante de culoare: negru si gri metalizat.

Ca un comentariu particular, putem remarca doua lucruri:- deschiderea specificatiilor pentru montura E (NEX) incepe sa produca roade; deja exista multi utilizatori care asteapta de la Tamron (si Zeiss) obiectivele vestite, “portate” pe mirrorless.- noua notatie Di III semnaleaza deschiderea unei noi linii de la Tamron, dedicata aparatelor mirrorless.

Tineti aproape; va vom anunta cat de curand pretul si disponibilitateanoului obiectiv, si asteptam cat de curand si alte aparitii interesante in domeniu!

Despre F64 Studio

F64 este magazinul tau preferat de echipamente foto-video si accesorii. Magazinul implineste anul acesta 10 ani de la prima sa comanda onorata in magazin si de la primul sau colet livrat pe online. O data cu aceasta aniversare deschide cel mai mare magazin de echipamente foto-video, un spatiu de 1300 mp ticsit cu tot ceea ce v-ati dorit vreodata sa testati: aparate, obiective, lumini de studio alaturi de o sala de curs si un studio pentru probarea echipamentelor, a celor de studio in special.

Taguri: zoomobiectivf64Tamron