Încep înscrierile la primul masterat în management de proiect acreditat internaţional!

BUCURESTI - 10 septembrie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Masteratul în Managementul proiectelor din cadrul FCRP – SNSPA se află în căutare de viitori absolvenţi. Aşteptăm practicieni dornici să se specializeze în managementul proiectelor, profesionişti implicaţi în proiecte şi procese, antreprenori aflaţi în căutare de instrumente eficiente pentru organizarea afacerii, experţi în gestionarea Instrumentelor Structurale şi a proiectelor cu finanţare europeană, consultanţi, formatori etc. Îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să aibă acces la cele mai bune tehnici şi metode de iniţiere, planificare şi monitorizare a proiectelor, programelor şi portofoliilor de proiecte.

Utilizând pârghiile învăţământului academic de calitate, încercăm să dărâmăm mitul conform căruia sistemul educaţional din România nu răpunde cerinţelor pieţii. În fiecare an căutăm noi căi prin care să devenim mai receptivi la mediul de afaceri intern şi internaţional. Toate aceste eforturi de îmbunătăţire au condus la obţinerea certificării internaţionale conferite de cea mai importantă asociaţie profesională a managerilor de proiect din lume – Project Management Institute (PMI).

În anul 2011, Masteratul în Managementul proiectelor a primit recunoaștere internațională, devenind primul program masteral de managementul proiectelor din Europa centrală și de est acreditat de către PMI Global Accreditation Center for Project Management Education Programs (PMI GAC). Acreditarea PMI GAC certifică faptul că Masteratul în Managementul proiectelor oferă o pregătire validă în managementul proiectelor, conformă cu standardele de calitate ale PMI. De asemenea, absolvirea programului masteral este echivalentă cu dobândirea a 1500 de ore de experiență în managementul proiectelor, necesare pentru certificarea internațională.

Din anul 2012, Masteratul în Managementul proiectelor este membru al PMI Academic Network Student Membership Program, ceea ce înseamnă că, pentru o taxă preferențială, masteranzii au acces la o serie de beneficii:

-        statutul de membru al PMI valid pentru întreaga perioadă de școlarizare (2 ani);

-        accesul la varianta online a A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) - Fourth Edition, precum și la una dintre cele mai specializate biblioteci virtuale cu lucrări din domeniul managementului de proiect;

-        accesul la diferite instrumente online de evaluare și dezvoltare a carierei, inclusiv PMI Career Headquarters – un portal de recrutare destinat managerilor de proiect;

-        posibilitatea de a deveni abonați ai revistelor editate de PMI, inclusiv Project Management Journal®, o revistă academică dedicată managementului de proiect, publicată în colaborare cu prestigioasa editură John Wiley and Sons;

-        obținerea unor reduceri importante la taxele de examinare implicate în procesul de certificare profesională internațională (CAPM , PMP, PgMP). 

Masteratul în Managementul proiectelor are o durată de 2 ani, fiind disponibil în 3 variante: 1. masteratul cu frecvenţă şi predare în limba română (sunt disponibile 50 de locuri), 2. masteratul cu frecvenţă şi predare în limba engleză (sunt disponibile 50 de locuri), 3. masteratul cu frecvenţă redusă  (sunt disponibile 50 de locuri).

Masteratul în Managementul proiectelor este acreditat de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi se finalizează cu diplomă de master, recunoscută de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Perioada de înscriere la masteratele cu frecvenţă (în română sau engleză) este 10-15 septembrie a.c. Perioada de înscriere la masteratul cu frecvenţă redusă este 10-23 septembrie a.c

Pentru mai multe informaţii despre concursul de admitere, vă rugăm să accesaţi pagina www.comunicare.ro, secţiunea Admitere 2012.

Accesaţi şi www.PMArena.ro – portalul de resurse şi idei al Masteratului în Managementul proiectelor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/facultatea-de-comunicare-si-relatii-publice-snspa/ncep-nscrierile-la-primul-masterat-n-management-de-proiect-acreditat-internaional