Noua generație de forwardere distribuită de ForstPAN

Suceava - 7 aprilie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Live site

În ultimele decenii sistemul de mașini pentru exploatări forestiere s-a îmbogățit prin folosirea mașinilor combinate pentru recoltarea biomasei lemnoase. Acestea reprezintă acele mașini, mobile, care printr-o echipare corespunzătoare pot executa mai multe operații de recoltare sau de colectare a lemnului.
Deși în România exploatarea lemnului se realizează, în mare parte, prin folosirea fierăstraielor mecanice, în cadrul operațiilor de recoltare și a tractoarelor echipate cu trolii forestiere, în operațiile de colectare a lemnului, sistemele tehnice performante precum cele ce asociază mașini multifuncționale de recoltare de tip harvester și tractoare specializate pentru colectarea prin purtare de tip forwarder au început să fie din ce în ce mai folosite, datorită eficienţei productive foarte ridicate.

Forwarder Entracon

Forwarder Entracon

ForstPan, cu sediul în, Suceava este una dintre companiile de top din România care oferă o gamă largă de mașini și utilaje forestiere, destinate atât pentru exploatarea, recoltarea și transportarea lemnului, cât și pentru prelucrarea acestuia pentru foc: linii de procesare lemn de foc, utilaje pentru despicat lemn, fierăstraie circulare, tocătoare de lemn, consumabile și piese de schimb, sisteme funiculare, remorci, macarale forestiere, graifere, trolii forestiere, forwardere, harvestere și harwardere.

ForstPan este importator și distribuitor al brandurilor unor producători de utilaje și consumabile de calitate superioară, recunoscute la nivel mondial pentru fiabilitate și rezistență, precum: JAPA, Maxwald, Chipper Blades Center, BinderBerger și Entracon.

Productivitate, eficiență și ergonomie cu forwarderele Entracon

Gama de forwardere a evoluat treptat în ultimele decenii, plecând de la o variantă de bază, care ulterior a fost perfecţionată treptat.

Deși inițial utilizarea maşinilor multifuncţionale de recoltare a lemnului a fost favorizată de terenul aşezat, preponderenţa răşinoaselor, tăieri simplificate şi arbori de dimensiuni, în general, reduse, modelele actuale pot învinge terenuri din ce în ce mai accidentate, iar apariţia dispozitivelor suplimentare perfecţionate creează utilaje deosebit de eficiente.

Astfel de maşini sunt asociate, în mod obişnuit, cu tractoare de tip forwarder, specializate pentru deplasarea lemnului prin purtare şi concepute special pentru lucrul în tandem cu maşini multifuncţionale de recoltare.

Forwarderele sunt utilaje forestiere articulate, cu o construcție specifică care implică prezența unui braț hidraulic cu graifer pe semi-șasiul spate și a unei suprastructuri cu răcoanțe care permite colectarea integral suspendată a lemnului din parchete parcurse cu tăieri principale sau secundare.

În condițiile silviculturii din țara noastră, transportoarele reprezintă o soluție care asigură o protecție foarte ridicată a ecosistemelor forestiere, în special atunci când distanțele de apropiat sunt lungi, iar scosul materialului lemnos este asigurat de tractoarele forestiere articulate, funiculare sau instalații  mobile cu pilon. În acest context, apropiatul cu un forwarder este realizabil cu condiția ca, în cadrul fluxului să fie prevăzută o operație suplimentară de secționare a lemnului in stare lungă. 

Avantajele incontestabile ale unui forwarder sunt manevrabilitatea ridicată şi impactul redus asupra solului dacă numărul de curse pe acelaşi traseu nu depăşeşte limita admisibilă, iar panta este mai mică de 35%.

Forwarderele moderne prezintă caracteristici ergonomice de vârf, integrarea tehnologiilor noi precum calculatoare de bord sau GPS, utilizate în gestionarea producţiei şi navigaţiei și motoare de ultimă generaţie aliniate standardelor de emisii europene şi internaţionale.

 

Forwarder cu capacitate mare de încărcare și proprietăți Off-road excelente

 

Noua generație de forwardere Entracon – capacitate mare de încărcare și proprietăți off-road excelente

Gama de transportoare (forwardere) Entracon include utilaje de înaltă performanță, care oferă un cuplu impresionant și o forță de tracțiune excepțională în raport cu masa totală.

Destinate tăierilor secundare, forwarderele Entracon se situează pe o poziție de top în ceea ce privește respectarea mediului, datorită motoarelor cu consum redus de combustibil și emisii scăzute. Dimensiunile compacte, masa scăzută și garda la sol înaltă fac ca aceste utilaje să aibă un impact redus asupra pădurii.

Mașinile excelează prin forța extraordinară de tracțiune fiind proiectate pentru cel mai dificil teren, cu un șasiu cu opt roți, care conferă stabilitate și viteză de lucru cu presiune mică la sol.

Despre ForstPAN

ForstPan este o companie care acționează cu responsabilitate și monitorizează activ, atât evoluția unor domenii din piața forestieră și tendințele nou apărute, derivate din dimensiunile noi ale dezvoltării cunoștințelor specifice economiei forestiere, cât și mecanismul de aprovizionare cu materie primă în industria lemnului. Prin serviciul de consultanță și cursurile de pregătire profesională, ForstPan oferă sprijinul necesar pentru dezvoltarea oricărei afaceri din domeniul forestier, pentru formarea și dezvoltarea practicilor eficiente în ceea ce privește calitatea și productivitatea muncii, precum și a relațiilor interumane în cadrul echipei, a abilităților de comunicare și negociere.