Gerard Depardieu si Harvey Keitel filmeaza din 12 septembrie la Sighisoara

BUCURESTI - 8 septembrie 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Casa de productie Family Film incepe din 12 septembrie 2011, la Sighisoara, filmarile pentru un nou lung metraj, IPU-CONVICTED TO LIVE, in regia lui Bogdan Dreyer. Filmul este o coproductie internationala(Romania-Germania-Belgia-Italia) al carui scenariu semnat de Anusavan Salamanian si Bogdan Dreyer are la baza nuvela “Moartea lui Ipu” de Titus Popovici iar in distributie figureaza alaturi de vedete precum Gerard Depardieu, Harvey Keitel, Laura Morante si Hubert Damen, o serie de actori romani de succes printre care Alexandru Bindea, Gheorghe Visu, Nicodim Ungureanu, Adina Cartianu, Daniela Nane.

Gerard Depardieu

Gerard Depardieu

Filmul prezinta o poveste emotionanta despre natura umana, despre teama si curaj, despre relatiile interumane in momente de criza.Actiunea se desfasoara intr-un sat din Transilvania, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Un soldat german este gasit mort si intrucat nimeni nu stie cine este vinovatul iar autoritatile nu au nici un indiciu in acest sens, elita satului incearca sa-l convinga pe Ipu sa-si asume el vina in schimbul unei recompense. In rolul principal, cel al lui Ipu, il vom putea vedea pe marele actor francez, Gerard Depardieu, nominalizat de-al lungul intregii sale cariere de 15 ori la premiile Cesar, castigator de doua ori al premiului la sectiunea "Cel mai bun actor" pentru rolurile din "Cyrano de Bergerac" si "The last metro", nominalizat in 1990  la Oscar pentru acelasi rol din "Cyrano de Bergerac" si castigator al Globului de Aur pentru prestatia din "Green Card". In rolul lui Alex, joaca tanarul actor Bogdan Iancu cunoscut publicului roman din filmul "Ho, ho, ho"(unde a jucat alaturi de Stefan Banica jr) iar al parintelui Johanis, actorul american Harvey Keitel celebru pentru rolurile din "Taxi Driver", "Thelma and Louise", "Pulp Fiction", "The Piano" sau "Bad Lieutenant".

Filmarile pentru aceasta pelicula se vor desfasura in limba engleza si vor dura pana la data de 25 octombrie 2011,regizorul Bogdan Dreyer alegand ca locatie principala zona Sighisoarei tocmai pentru a reusi sa imprime intr-un mod cat mai realistic scenelor ideea de necontaminare si de veridicitate a perioadei in care are loc actiunea filmului si vor fi puse in valoare de o imagine cinematografica in care vor lipsi in mod dorit artificiile de scena. Acest aspect va face ca acest film "mic", low budget pe hartie sa ajunga la grandiozitatea scenica a unui film mult mai costisitor, iar daca luam in considerare si tema universala tratata, distributia internationala de exceptie precum si echipa tehnica de factura internationala de asemenea, sunt doar cateva elemente ce vor favoriza accesul la piata cinematografica internationala  si succesul la public.

Despre Family Film

Family Film, este o casa de productie independenta ce ofera servicii de productie si postproductie.Din 2001 si pana in prezent am reusit sa ne cream un portofoliu bogat care cuprinde nu doar cateva sute de spoturi comerciale realizate pentru piata interna si externa, dar ne-am implicat si in producerea cu succes a unor seriale tv(“Virtual”, “Fetele marinarului”, “Narcisa Salbatica”), show-uri tv(“In puii mei”), documentare(“Nichita Stanescu”, “Noica-ce stie? Ce vrea? Ce-i trebuie?”), filme de scurt metraje si lung metraje(“Cele ce plutesc”, regia Mircea Daneliuc si “Caii sunt verzi pe pereti” in regia lui Dan Chisu).