Managementul pacienților cu amputații ale membrului inferior - simpozion interdisciplinar cu participare internațională -

BUCURESTI - 20 septembrie 2012

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate

„Managementul pacienților cu amputații ale membrului inferior”, simpozion interdisciplinar cu participare internațională, este primul eveniment din seria celor care vor marca cei 90 de ani de activitate ai Societății Române de Medicină Fizică și de Recuperare ( SRMFR ). Evenimentul va avea loc la Hotel Radisson Blu București pe 26 septembrie 2012, începând cu orele 9.00. Scopul evenimentului este de a sublinia nevoia unei punți între specialiștii care interacționează cu pacienții cu amputație de membru inferior.

Prof. Dr. Mihai Berteanu

Prof. Dr. Mihai Berteanu

 Ne dorim îmbunătățirea serviciilor de reabilitare ale pacientul cu amputație de membru inferior. În acest sens, aducem la aceeași masă de discuții specialiști din toate ramurile medicinei care interacționează cu astfel de pacienți. Prin consolidarea acestei abordări, România se aliniază celorlalte țări care au un sistem integrat de reabilitare a persoanei cu amputație. 

Prof. Dr. Mihai Berteanu, Președinte S.R.M.F.R.

„Ne dorim îmbunătățirea serviciilor de reabilitare ale pacientul cu amputație de membru inferior.  În acest sens, aducem la aceeași masă de discuții specialiști din toate ramurile medicinei care interacționează cu astfel de pacienți. Prin consolidarea acestei abordări, România se aliniază celorlalte țări care au un sistem integrat de reabilitare a persoanei cu amputație.” susține Prof. Dr. Mihai Berteanu , Președinte SRMFR.

Diabetologie, neurologie, chirugie, chirurgie cardiovasculară, reabilitare (recuperare medicală), fiziokinetoterapie și protezare sunt câteva dintre specializările abordate în simpozionul cu participare internațională. 

În anul 2012 Societatea Română de Medicină Fizică și de Recuperare (SRMFR) sărbătorește 90 de ani de activitate. Aniversarea va fi celebrată printr-o serie de evenimente științifice care vor readuce în atenția specialiștilor rolul asumat de către Societate în cele nouă decenii. 

Pe parcursul existenței, SRMFR și-a dedicat întreaga activitate stabilirii unui cadru organizatoric adecvat ridicării continue a nivelului profesional și științific al școlii românești de medicină fizică și recuperare. Susținerea acțiunilor de menținere și îmbunătățire a sănătății publice din România reprezintă, totodată, o prioritate a Societății. Eforturile acesteia se adresează atât specialiștilor din domeniul medicinii fizice și recuperării cât și celor ale căror preocupări au legătură cu această disciplină medicală.  

Cadrele medicale participante vor primi puncte EMC iar detalii despre participare se pot obține de la Romanian Travel Plus, doamna Mihaela Agaficioaie, mihaela@rotravelplus.com.

Despre S.R.M.F.R. 

  S.R.M.F.R. este continuatoarea de drept și de fapt a Societății Române de Medicină Fizică și Recuperare care funcționează în calitate de membru afiliat, fără personalitate juridică, în cadrul Asociației Medicale Române (A.M.R.) până la dobândirea personalității juridice, în condițiile legii. De asemenea este continuatoarea de drept și de fapt a:
   Societății de Hidrologie Medicală și Climatologie, înființată în 1921, recunoscută prin lege la 1 mai 1922 în București, la inițiativa generalului Dr. N.Vicol și Prof.Dr. A.Teohari.
   Societatea Științelor Medicale, înființată în 1949, organizată pe secții în 1955. În cadrul secției de Medicină Internă a funcționat și o subsecție de Balneologie și Fizioterapie până în 1962.
   Din 1962 Societatea de Științe Medicale devine Uniunea Societăților de Științe Medicale, cu noi societăți, printre care Societatea de Balneologie și Fizioterapie.
   Din 1975 noua denumire este Societatea Română de Medicină Fizică și Recuperare
  S.R.M.F.R. stabilește legături de colaborare cu instituții, asociații, fundații, etc. din țară și străinătate, cu preocupări similare sau cu disponibilități de sprijin pentru dezvoltarea medicinii fizice și recuperării medicale.
  Contribuie la alinierea la standarde internaționale din punct de vedere al asistenței medicale, învățământului universitar și postuniversitar și cercetării științifice a specialității și specialiștilor în medicină fizică și recuperarea medicală.
  Susține financiar și logistic rezidenții și specialiștii de medicină fizică și recuperare în vederea perfecționării și specializării atât în țara cât și în străinătate. 
  Facilitează și intermediază obținerea de burse și locuri de muncă în țara și străinătate pentru persoanele menționate mai sus.
  Acordă burse pentru specialiștii de medicină și recuperare medicală și alte specialități, domenii și activități medicale și nemedicale conexe.
  Societatea are peste 900 de membri.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fanfara-pr/managementul-pacienilor-cu-amputaii-ale-membrului-inferior-simpozion-interdisciplinar-cu-participare-internaional-