Viitorul turnării prin injecție

Cluj - Napoca - 31 martie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

FANUC răspunde cerințelor pieței cu noile modele și configurații de mașină complet electrică pentru turnare prin injecție ROBOSHOT gândite pentru viitor. Pe lângă know-how-ul specific industriei, maşinile FANUC sunt recunoscute pentru consumul redus de curent, pentru nefolosirea uleiului hidraulic, au o amprentă redusă de carbon, rată redusă de deșeuri și multe alte beneficii. În plus, progresul tehnologic cu beneficii ecologice are ca rezultat avantaje comerciale: întreruperi scurte, adică funcționare îndelungată, raport cost/preț mai bun pe unitatea de produs, calitate de nivel înalt a producției și prevenirea rebuturilor și, nu în ultimul rând, longevitatea mașinii ROBOSHOT de turnare prin injecție.

FANUC ROBOSHOT

FANUC ROBOSHOT

 THE FACTORY AUTOMATION COMPANY 

FANUC Romania

Pachetul medical ROBOSHOT α-S150iA

FANUC a lansat acum o mașină de turnare prin injecție dedicată piețelor medicale și farmaceutice: pachetul medical ROBOSHOT α-S150iA. ROBOSHOT satisface cele mai strice cerințe ale utilizatorilor precum consum redus de energie și calitate impecabilă a turnării prin injecție, combinată cu stabilitatea, repetabilitatea și fiabilitatea procesului. Pachetul medical ROBOSHOT α-S150iA are și aprobarea pentru camere cu atmosferă controlată Clasa 7. Această performanță a fost atinsă prin anumite caracteristici de design precum tiranți fără lagăre cu rulmenți, ghiduri liniare acoperite cu crom, plăci acoperite cu nichel, lubrifianți aprobați special și carcasă din oțel inoxidabil lustruit și nevopsit. În matrița cu 32 de cavități sunt produse capace de ace realizate din polipropilenă. La fel ca toate mașinile FANUC de turnare prin injecție, „Pachetul medical” funcționează și cu aceste caracteristici de prelucrare: funcție de control eficient al recuperării de energie, control fiabil al cuplului de plastificare – Control exact al măsurării (Precise Metering Control - PMC) 2&3 – precum și monitorizarea refluxului și protecție foarte eficientă din aluminiu a matriței/ejectorului. Rezultate sunt performanțe în prelucrare și calitate a produsului de nivel înalt.

ROBOSHOT α-S450iA cu o unitate de injecție standard mai mare

A fost dezvoltată o nouă unitate de injecție mai mare concepută special pentru presiuni și volume ridicate de injecție. FANUC extinde cu încă un pas performanțele celei mai mari mașini de turnare prin injecție cu precizie de până acum din portofoliul său – complet electricul ROBOSHOT α-S450iA. Mai multe cavități pe matrițe mai mari necesită plăci mai mari, care la rândul lor necesită o mașină mai mare/mai puternică, cu forțe mai mari de prindere și unități puternice de injecție. Pe lângă industria auto, piețele medicale și farmaceutice, precum și alte industrii pentru piese de precizie, cer capacități de producție mai exacte și mai rapide și rate de producție mai ridicate ca niciodată până acum. În plus, geometria complexă necesită precizie absolută, în special în ceea ce privește calitatea suprafeței, acuratețea conturului, stabilitatea masei și reproductibilitatea. FANUC a fost conștientă de acest lucru când a decis să dezvolte o mașină mai mare cu aceeași fiabilitate ca cele șase modele anterioare cu forțe de prindere între 150 și 3000 kN. Acum avem forța de prindere de 4500 kN distanțe de 920 mm x 920 mm la tiranți, o cursă de prindere de 900 mm, plăci de 1300 mm x 1300 mm și o înălțime a matriței de până la 1000 mm. α-S450iA prezintă potențialul său impresionant de productivitate: pentru mașini de tuns iarba, carcasele din polipropilenă care măsoară 330 x 570 mm sunt produse cu o durată a ciclului mai mică de un minut: masa de injecție de 725 m³. Un robot FANUC M-20iA, montat pe plăcile fixe IMM, se ocupă cu scoaterea din matriță și depozitarea carcaselor.

 

Premieră: ROBOSHOT α-S50iA Ediția LSR

Pentru produsele care trebuie protejate strict de influențele mediului, FANUC prezintă celula sa proprie de prelucrare cu silicon lichid. ROBOSHOT α-S50iA - forță de prindere de 500 kN - funcționează cu un FANUC Robot LR Mate 200iD/7. Acesta preia patru garnituri rectangulare (lungime de circa 8 mm) de conector electric LSR din matrița cu patru cavități și le pune pe o bandă transportoare. Unitatea principală a sistemului este unitatea cilindru/melc D18mm LSR dezvoltată de FANUC. În acest caz, a fost implementat un sistem robot denumit QSSR (Quick and Simple Start-up of Robotising - Robotizare rapidă și simplă a pornirii).

ROBOSHOT α-S150iA + SI-20A pentru componente multiple

FANUC oferă o dezvoltare mai amplă a turnării prin injecție a componentelor multiple: o masă rotativă cu unul dintre cele mai fiabile servomotoare din piață. O celulă de producție cu o a doua unitate de injecție ROBOSHOT α-S150iA + de tip vertical SI-20A este automatizată cu un FANUC Robot LR Mate - folosind și aici QSSR. Un exemplu de aplicație utilă în sezonul rece: robotul FANUC poate pune raclete de gheață bicolore turnate dintr-un amestec dur special PC/ABS combinat cu un mâner fin din TPE pe o bandă transportoare.

Despre FANUC

FANUC Corporation este unul dintre liderii mondiali în automatizarea fabricilor pentru sisteme de control CNC, roboți și mașini de producție (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT și ROBONANO). Din 1956, FANUC este pionier în dezvoltarea echipamentelor de comandă numerică asistată de computer în industria de automatizare. Cu peste 264 de locații în întreaga lume și peste 7.000 de angajați, FANUC oferă o vastă rețea pentru comercializare, asistență tehnică, cercetare și dezvoltare, logistică și servicii pentru clienți.