Școala Româno Britanică - prima franciză la Suceava

Craiova - 19 august 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Administratie Publica, Afaceri, Educatie / Cultura, Finante / Contabilitate, ONG, Social, CSR

Live site

Singura franciză socială educațională din România se extinde în Moldova, deschizând în anul școlar 2019-2020 prima franciza la Suceava, după ce în 2016 a deschis școala de la Craiova, considerată în acest moment o unitatea de învățământ premium la nivelul comunității din care face parte. Contractul de franciză încheiat pentru școala din Suceava asigură extinderea conceptului și în județele Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Vrancea și Galati în următorii 5 ani. Ce aduce nou această franciză educațională?

Școala Româno-Britanică Suceava

Școala Româno-Britanică Suceava

 Educația copiilor este cheia oricărei dezvoltari socio-economice a unei comunități! Școala Româno-Britanică este o soluție autentică pentru a crește dragostea de învățătură a copiilor printr-o învățare transdisciplinară, într-un cadru ce stimulează cooperarea, nu competiția, dezvoltarea în ritmul propriu al copiilor fără comparații inutile și implementarea unui sistem disciplinare pozitivă prin alegeri și asumarea unor consecințe logice, fără pedepse și recompense. Așa le dăm aripi! 

Cristina Catană Bucă, fondator

Școlile Româno-Britanice au ca misiune creșterea dragostei de învățătură a copiilor având niște principii clare de pornit la drum, care stau de altfel și la baza interviurilor pentru francizați, dar și pentru părinții care doresc să-și înscrie copiii pentru a urma cursurile acestor unități de învățământ, de la clasa 0 până la clasa a VIII-a:

- Se realizează învățare transdisciplinară, contextuală, din greșeli, prin experiențe indiviuale și de grup, experiențială, prin emoții, prin joc și activități dezvoltate ținând cont de inteligențele multiple ale copiilor;

- Se sprijină cooperarea, nu competiția, susținând progresul fiecărui copil, fără comparații, implementând un sistem de alegeri și consecințe logice, fără pedepse sau recompense;

- Se promovează incluziunea socială și implicarea copiilor în comunitate prin voluntariat și susținerea elevilor și profesorilor din școlile publice rurale.

Începând cu anul școlar 2019-2020 Școala Româno-Britanică își deschide porțile și la Suceava!

Școlile Româno-Britanice din România funcționează ca unități de învățământ private, autorizate de către Ministerul Educației Naționale prin Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – ARACIP pentru partea de curriculum național,  implementează strategia națională a Marii Britanii de predare a limbii engleze, fiind totodată și centre de pregătire pentru examenele Cambridge, alegând British Council ca partener pentru organizarea examinărilor pentru elevi și profesori. 

Clasele au maximum 16 elevi, având alături o echipă didactică formată din 3 persoane: un învățător pentru curriculum național românesc, un instructor de curriculum britanic și un animator socio-educativ pentru asistență la ore, gestionarea pauzelor, a timpului liber și extra-curricularelor. Respectând structura anului școlar aprobată la nivel național, elevii au un program de la 8.30 la 18.00, reușind astfel să beneficieze de un curriculum dublu, dar și de gustări sănătoase, prânz prin autoservire pentru creșterea autonomiei în activități de auto-îngrijire, 200 de minute pauze și free play, activități extra-curriculare axate pe arte și sporturi care să completeze cu succes dezvoltarea integrată a copiilor: fizică, emoțională, cognitivă, relațională și cu bucuria de a învăța. 

Modelul educațional presupune organizarea curriculară transdiciplinară prin unități tematice săptămânale care să conducă elevul de la partea de cunoaștere până la partea de evaluare, fără a permite acumularea de goluri. Totodată, săptămânal, elevii au organizată o vizită de studiu numită fieldtrip, pentru a-și fixa anumite concepte contextuale studiate în acea săptămână, cum ar fi în Săptămâna Corpul Uman când vizitează o clinică de cardiologie.

"Am achiziționat această franciză cu dorința de a face un business sustenabil, cu un impact major la nivelul oricărei comunități, care să permită copiilor să învețe cu drag, iar părinților să le ofere siguranța unei educații de calitate, furnizată într-un mediu sigur și sănătos pentru dezvoltarea fizică, emotională, cognitivă și relațională a oricărui micuț." Vera Paraschiv, francizat și managerul Școlii Româno-Britanice Suceava

Despre franciza Școlii Româno-Britanice

Școala Româno-Britanică este un concept dezvoltat de Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă în cadrul programului său strategic de creștere a calității educației din România REPER și francizat prin intermediul companiei FRANCIZA EDUCAȚIONALĂ SRB începând cu 2019. Este o franciză socială prin intermediul căreia fiecare francizat devine, începând cu anul 2 de franciză, și Centru de Resurse Educaționale Gratuite pentru școlile publice din mediul rural asigurând echipamente și materiale educaționale pentru minimum 3 unități școlare, pe parcursul a 5 ani. Elevii Școlii Româno-Britanice și ai școlilor partenere din mediul rural vor avea activități împreună anual, pentru asigurarea unui nivel sănătos de toleranță, fără discriminare și bullying.

Activitățile unei astfel de școli pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Școlii Româno-Britanice din Craiova, iar mai multe informații despre ce presupune achiziționarea a unei francize SRB, în ce constă sprijinul francizorului, care este investiția totală, profilul francizatului, sunt disponibile în oferta de franciză ce poate fi solicitată la adresa de email office@arti.ro.

Despre Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă

Fastrackids Craiova este partener în scalarea bunelor practici educaționale la nivelul întregii țări. În acest moment încurajăm o achiziționare la pachet a celei mai bune francize educaționale complementare din lume, FasTracKids, existentă în peste 52 de țări, cu franciza Școlii Româno-Britanice!
Împreună pentru o educație de calitate!

SC FRANCIZA EDUCAȚIONALĂ SRB SRL este o companie înființată de Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă cu scopul de scalare la nivelul fiecărui județ din România a modelului Școlii Româno-Britanice.

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă este o asociație non-profit, care activează de 16 ani, având ca misiune implicarea tinerilor în dezvoltarea comunităților din care fac parte. A derulat peste 300 de proiecte, cu 10.000 de beneficiari direcți finali. În prezent, are în implementare șase programe umbrelă ce dezvoltă la rândul lor diferite proiecte la nivel local sau national. Acestea sunt: Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, REPER (in cadrul caruia sunt dezvoltate proiectele e economie socială Școala Româno-Britanică, conceptul comunitar EduBenefits), Centrul de Training, CISO - Centrul de insertie socială și stimulare a ocupării, SAD (Stop analfabetismului drept mostenire - Scoli asociate, Școala de Vară la Țară), SUPORT (Centrul de informare și consiliere pentru copii și părinți – serviciu social acreditat).

Taguri: copiifrancizascoalaparintieducatie
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fastrackids-craiova/coala-romano-britanica-prima-franciza-la-suceava