Școala Româno-Britanică susține Luna Stării de Bine a Profesorului în educația românească

Craiova - 3 februarie 2021

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, HR

Profesori Fericiți pentru România și Finnish Teacher Training Centre Sibiu organizează, în luna februarie, cea de-a doua ediție a Lunii Stării de Bine a Profesorului, un program prin care se promovează beneficiile stării de bine a profesorilor, în clasă și în afara ei, pentru că sănătatea emoțională și socială a profesorului are un impact pozitiv în comportamentul și succesul școlar al elevilor.

#Împreună

#Împreună

 “Marele avantaj al acestor evenimente virtuale este acela că vom putea să creăm legături cu profesorii din întreaga țară, vom putea face schimb de experiențe și idei și ne vom dezvolta frumoasa comunitate ce s-a format în jurul programului Profesori fericiți pentru România.” 

Simona Baciu, fondatoarea programului Profesori Fericiți pentru România.

Acestei inițiative s-au alăturat 10 școli private din țară: Transylvania College (Cluj-Napoca), Școala Gimnazială Româno-Finlandeză (București), Avenor College (București), Școala Prems (Brașov), Școala Internațională Paradis (Iași), Școala Internațională (Baia Mare), Școală Româno-Britanică ( Craiova ), Școala Petre Ispirescu (Constanța), Școala Babel (Timișoara) și Școala Gimnazială Româno-Finlandeză ERI (Sibiu).

Scopul acestui program este de a:

- încuraja profesorii să aplice noi metode pentru a găsi echilibrul emoțional și comportamental;

- practica exerciții de reducere a nivelului de stres, care explorează tehnici de concentrare și tipare de gândire;

- dezvolta planuri de acțiune individuale pentru a întări motivația și entuziasmul și a diminua stresul;

- organiza comunități, unde vocea autentică a profesorului este auzită, înțeleasă și respectată.

În cadrul Lunii Stării de Bine a Profesorului, se vor organiza o serie de activități online dedicate profesorilor, menite să ofere sprijinul necesar pentru ca ei să se simtă susținuți în rolul lor de creatori de educație și să transmită mai departe, elevilor, bucurie, entuziasm și atitudine pozitivă. 

“Ne dorim ca profesorii să nu se simtă singuri, să știe că pot oricând să întrebe, să ceară ajutorul și să crească împreună. Pentru că un profesor care este bine are un impact infinit mai mare și asupra stării de bine a elevilor din fața lui”, spune Elena Lotrean, fondatoarea Finnish Teacher Training Centre.

Calendarul evenimentelor:

Serie de webinarii pentru Starea de Bine a profesorului

În 8 și 22 februarie, începând cu ora 17:00, vor avea loc două webinarii dedicate profesorilor, împreună cu fondatori și directori de școli private din România, în cadrul cărora se vor împărtăși metode, experiențe și modele de bună practică pentru Starea de Bine a profesorilor. Înscrierea la aceste evenimente gratuite este disponibilă pe site-ul teachertraining.ro, în secțiunea Calendar.

Dacă e joi, e despre Starea de Bine!

În 4, 18 și 25 februarie, pe pagina de Facebook Profesori Fericiți pentru România, se vor organiza Conversații pentru Starea de Bine, o serie de întâlniri live, în care se va discuta, împreună cu Gabriela Secoșan - directorul programului de training Profesori fericiți pentru România, Simona Baciu - fondatoarea Profesori Fericiți pentru România și autoarea cărții “Profesorul din tine” și invitații lor - specialiști în educație și lideri de opinie în domeniu, despre provocările pe care le întâmpină profesorii în această perioadă și despre cum le pot gestiona pentru a-și menține Starea de Bine. Invitatele celor trei sesiuni de discuții vor fi: Nadia Crișan - Executive Director, Woodrow Wilson School of Public and International Affairs at Princeton University, Gilda Scarfe - Director și fondator al proiectului  de consultanță educațională inovatoare la nivel global Positive Ed, Cătălina Novac - Senior International Student Advisor in the Office of Education and Sponsored Programs at Northern Virginia Community College.

Webinar Neuroștiințe și Starea de Bine a profesorilor

În 15 februarie, de la ora 15:00, webinarul Neuroștiințe și Starea de bine va trata, din punct de vedere al chimiei și biologiei, modul în care starea de bine influențează capacitățile fiziologice ale creierului. Invitata Elenei Lotrean, fondatoarea Finnish Teacher Training Center, la acest webinar este Laura Popa, care va împărtăși participanților din experiența sa de profesor, mentor, director și formator. Câteva din punctele atinse în cadrul acestei întâlniri sunt: neuroplasticitatea, blocajele emoționale și motivarea învățării indiferent de context. Acest webinar va fi distribuit live pe pagina Finnish Teacher Training Centre, iar înscrierea se va face pe site-ul teachertraining.ro (în secțiunea de calendar).

Comunitatea suntem noi!

Profesorii sunt invitați să împărtășescă, în comunitatea Profesori Fericiți pentru România, exemple de metode pe care le folosesc pentru a aduce și păstra starea de bine în clasa lor. Pe parcursul lunii februarie, pe pagina de Facebook Profesori Fericiți pentru România, vor fi distribuite o serie de înregistrări scurte, împărtășite de profesori pentru profesori.

Podcastul Profesori Fericiți pentru România

Odată cu toate aceste evenimente, se va lansa și podcastul Profesori Fericiți pentru România, dedicat Conversațiilor pentru Starea de Bine, care a fost creat din dorința de a veni în sprijinul profesorilor și al tuturor celor care își doresc să-și practice profesia cu blândețe și entuziasm. Ce putem face să ne simțim mai bine, să depășim stresul, anxietatea și neliniștea, să ne acceptăm și să ne valorizăm mai mult pe noi înșine? Cum putem crea o atmosferă plăcută la clasă, transmițându-le elevilor noștri gânduri pozitive, care să-i facă să se participe cu bucurie la orele noastre? De ce este nevoie pentru a fi un profesor fericit? Răspunsurile la aceste întrebări se vor găsi în colecția de Conversații pentru Starea de Bine, în care am discutat despre provocarea de a fi dascăl în aceste vremuri. 

Contact:

Corina Chiorean

Operational Manager

Profesori Fericiți pentru România

c.chiorean.fundatiatc@gmail.com 

Despre Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă

Asociatia Romana a Tinerilor cu Inițiativă este alături de comunitatile locală de peste 17 ani! Școala Româno-Britanică este un proiect powered by ARTI prin care regândim modul în care poate arata educația în România.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fastrackids-craiova/coala-romano-britanica-sustine-luna-starii-de-bine-a-profesorului-in-educatia-romaneasca