Școli SMART pentru copii SMART

Craiova - 13 martie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, IT&C

Centrul de Cercetare și Inovare EDUTIC și Școala Româno-Britanică au organizat sâmbătă, 11 martie 2023, la Centrul Internațional Interactiv "Constantin Brâncuși" din Craiova, evenimentul "Școli SMART pentru copii SMART", prima expoziție interactivă din România ce își propune să familiarizeze părinții, copii și profesorii cu un alt mod de a face disciplinele școlare mai atractive pentru elevi.

CEO QFORT

CEO QFORT

 Copiii au nevoie să vină cu drag la școală și este nevoie ca mediul de afaceri să se unească și să susțină astfel de inițiative. Redirecționarea a 20% din impozitul pe profit sau pe venit, acolo unde se poate, este fundamental să meargă către școli precum Școala Româno-Britanică. Capitalizând bunele practici din România, inițiative precum acestea ajung acolo unde altfel nu se poate, la copiii fără posibilități, la școlile fără resurse și la profesorii care au nevoie de know-how. 

Ștefan Cherciu, CEO QFORT, sponsorul evenimentului

În cadrul evenimentului, peste 400 de persoane, copiii, părinții, cadre didactice și directori ai unităților de învățământ din județul Dolj au putut experimenta cele mai noi tehnologii din zona educațională ce stimulează învățarea interactivă a copiilor.

Astfel, 8 tipuri de roboți, experiențe educaționale de realitate virtuală, imprimante și creioane 3D, table inteligente, laptopuri, tablete și telefoane utilizabile în lecții STEAM demo - au încântat vizitatorii în cadrul unei expoziții interactive de tehnologii educaționale și prezentări directe.

Principalele insule educaționale au fost:
Insula 1 - Tabla interactiva cu funcții educaționale pentru orice disciplină, inclusiv pictură în ulei cu pensule
Insula 2 - Experienta VR pentru învățare prin explorare (eruptii vulcanice, sistemul solar, tuturi virtuale în toate muzeele mari din lume etc)
Insula 3 - Experiență STEAM prin utilizarea roboților modulari FABLE
Insula 4 - Imprimante si pixuri 3D
Insula 5 - Pixuri smart cu transmiterea conținutului scris pe foaie direct pe tabletă
Insula 6 - Roboții Makey Makey, Pocket Lab 
Insula 7 - Roboțelul Kubo pentru învățare hands-on
Insula 8 - Explorarea robotului umanoid Alpha Mini, dar și a roboțelului ARTIE pentru trasarea de forme geometrice prin programare și a roboțeluluie Marty pentru programarea mișcărilor de dans
Insula 9 - CNC laser gravura Makeblock

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul companiei CASA NOASTRĂ, proprietarul brandului QFORT, producătorul numărul 1 de ferestre și uși termoizolante din România. Totodată, echipa de experți în tehnologii educaționale de la Shape Robotics România a fost prezentă pe tot parcursul expoziției, fiind persoane suport la insulele amenajate, pentru a îndruma vizitatorii în a experimeta viitorul educației.

Clusterul EDUTIC este o inițiativă a Asociației Române a Tinerilor cu Initiațivă, organizația care de 20 de ani face România mai bună prin inițiative precum Școala Româno-Britanică, Franciza Educațională SRB, Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, Semimaratonul Craiovei, Stop Analfabetism Drept Moștenire sau platforma de Homelearning.

Echipamentele expuse au fost achizitionate în cadrul proiectului ”ÎNFIINȚARE CENTRU DE CERCETARE EDUTIC PENTRU UTILIZAREA TIC ÎN EDUCAȚIE”, implementat de către Asociația Clusterul EduTic, cu o valoarea totală de 19,479,278.10 lei, dintre care 12,661,530.74 lei reprezintă contribuția UE. Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020, iar contribuția privată a fost asigurată cu sprijinul financiar al SRB Angels, structură alcătuită din oameni de afaceri care sprijină Școala Româno-Britanică pentru a face educația să fie relevantă pentru tot mai mulți copii din România.

Astfel de evenimente vor fi organizate pe tot parcursul anului în diferite orașe din România cu sprijinul companiilor care cred în educație!

Despre Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă

Clusterul de inovare EDUTIC, proiect inițiat de Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă, este acum unul dintre cele mai importante centre private de cercetare din România, fiind și cel mai dotat astfel de centru din Sud-Estul Europei. În acest sens, centrul are în prezent 10 laboratoare SMART pentru ciclul primar, 7 pentru ciclul gimnazial, 4 laboratoare SMART pentru Arte, Biologie-Chimie, Fizică, TIC-AI și un HUB de cercetare-dezvoltare.

​Această structură a fost concepută pentru a stimula activitatea inovatoare prin promovarea utilizării în comun a echipamentelor și a schimbului de cunoștințe de specialitate și prin contribuții efective la transferul de cunoștințe, stabilirea de contacte, diseminarea informațiilor și colaborarea între întreprinderi și alte organizații din Cluster.

Cu o investiție de 4 milioane de euro, Clusterul de inovare EDUTIC este o structură de părți independente (întreprinderi nou-înființate inovatoare, întreprinderi mici și mijlocii și întreprinderi mari, precum și organizații de cercetare și diseminare a cunoștințelor, organizații non-profit, instituții publice) care pot asigura suport de specialitate în cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare sau în asigurarea mediului de testare a produsului inovativ în condiții cât mai apropiate de cele reale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fastrackids-craiova/coli-smart-pentru-copii-smart