Bilanț fabulos pentru România la Campionatul Mondial de Ornitologie Napoli 2023

BUCURESTI - 30 ianuarie 2023

Comunicat tip General in Sport

Ediția cu numărul 70 a Campionatului Mondial de Ornitologie Napoli 2023 a ajuns la final iar bilanțul competiției, pentru crescătorii români, este unul fabulos.

Succes fabulos al crescatorilor de pasari din Romania la campionatul mondial din 2023

Federația Ornitologică Română

La secțiunea Slavujar cele 12 păsări înscrise în concurs de domnul Sorin Florea (o colecție de 4 păsări, 3 echipe înscrise în competiția pe perechi și 2 păsări care au evoluat la individual) au înregistrat o performanță notabilă, câștigând medalia de aur și titlul de Campion Mondial la colecție (STAM), medaliile de aur și de argint, și titlul de Campion Mondial, respectiv Vicecampion Mondial în competiția pe perechi precum și medalia de bronz la individual. Domnul Florea continuă astfel șirul de victorii obținute în edițiile precedente. Prima ediție de Campionat Mondial la care a participat România a fost Almeria, în anul 2017, an în care domnul Florea a preluat și presedinția Federației Ornitologice Române. La această ediție domnii Sorin Florea și Florea Neacșu au câștigat toate cele 3 medalii de aur, argint și bronz devenind Campioni Mondiali și Vicecampioni Mondiali la Hibrizi de Sticlete x Negrito Bolivia și medalia de aur și titlul de Campion Mondial la Cintezoi Opal. Au urmat la Cesena 2018 medaliile de aur, argint și bronz și titlurile de Campioni Mondiali și Vicecampioni Mondiali la Hibrizi de Sticlete x Negrito Bolivia și medaliile de argint și bronz la Cintezoi; Zwolle 2019 medaliile de aur, argint și bronz și titlurile de Campioni Mondiali și Vicecampioni Mondiali la Hibrizi de Sticlete x Negrito Bolivia și medaliile de aur, argint și bronz și titlurile de Campioni Mondiali și Vicecampioni Mondiali la Cintezoi și Matoshinhos 2020 medaliile de aur, argint și bronz și titlurile de Campioni Mondiali și Vicecampioni Mondiali la Hibrizi de Sticlete x Negrito Bolivia și medaliile de aur, argint și bronz și titlurile de Campioni Mondiali și Vicecampioni Mondiali la Cintezoi confirmând valoarea fondului genetic, calitatea excepțională a păsărilor și nu în ultimul rând pregătirea și profesionalismul domnului Florea Neacșu.

La această ediție de Campionat Mondial surpriza, extrem de plăcută, a venit din partea Clubului Național al Crescătorilor de Canari Harzer Roller din România, club cu tradiție de peste 43 de ani în competiții, condus cu devotament de Președintele său, domnul Chidu Ilie, care a trimis la această competiție mondială participanți dintre membrii săi de elită. Astfel Campionul național dl. Alex Haiducu a devenit Campion mondial, obținând pentru România medalia de aur. De notificat și locul 4 obținut de dl. Dr. Daniel Taut, care a fost extrem de aproape de medalia de bronz. Având în vedere numărul total de păsări înscrise de România în această competiție, mai precis 32 de păsări, rezultatele sunt excepționale și răsplătesc munca și pasiunea crescătorilor.

Felicitări tuturor crescătorilor înscriși în concurs: Sorin Florea și Florea Neacșu de la Clubul Crescătorilor de Canari de Cântec Slavujar (canari cu cântec de privighetoare), Alexandru Haiducu, Daniel Taut, Kacso Ventel ( Clubul Harzer Roller) și Florin Orzea (Romanian Budgerigar Society) și vă mulțumim pentru pasiunea și implicarea dumneavoastră în acest domeniu. Mulțumim în mod special și colegilor implicați în acest proiect, dl. Vasile Bujor, dl. Popoiu, dl. Stanciu Ștefan, dl Paul Dobre și micuței ucenice Denisa Dobre pentru timpul și efortul depus pentru ca aceste păsări să performeze în competiție. Sperăm ca rezultatele obținute la această ediție a campionatului mondial să încurajeze și alți crescători, iar anul viitor numărul participanților români să crească și să avem păsări înscrise în cât mai multe secțiuni.

Despre Federatia Ornitologica Romana

Federația Ornitologică Română COM România reunește cluburile de crescători de păsări Clubul Canarului Slavujar, Clubul Român de Fringilidae, Clubul Național al Crescătorilor de Canari de Cântec Roller din România, Clubul Român al Crescătorilor de Canari Malinois- Waterslager și Asociația Ornitologică Română. Pentru colaborări și mai multe detalii accesați forcom.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/federatia-ornitologica-romana/bilant-fabulos-pentru-romania-la-campionatul-mondial-de-ornitologie-napoli-2023