ARMONIZAREA POLITICILOR GUVERNAMENTALE CU CELE ALE COMPANIILOR PETROLIERE, NU INTERVENŢII ADMINISTRATIVE !

BUCURESTI - 28 mai 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze – ca reprezentantă a intereselor unor societăţi comerciale importante din industria de petrol şi gaze – îşi exprimă dezacordul faţă de poziţia unor oameni politici, reprezentanţi ai Guvernului, cu privire la politica de preţuri a companiilor petroliere care activează in România.

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze – ca reprezentantă a intereselor unor societăţi comerciale importante din industria de petrol şi gaze – îşi exprimă dezacordul faţă de poziţia unor oameni politici, reprezentanţi ai Guvernului, cu privire la politica de preţuri a companiilor petroliere care activează in România.

Federaţia noastră, potrivit scopului său şi a prevederilor statutare, militează pentru un mediu de afaceri sănătos, în care regulile pieţei libere să acţioneze fără îngrădire.

Analiza de pe poziţii politicianiste a evoluţiei preţurilor produselor petroliere, prezentarea unor concluzii cu caracter populist, potrivit cărora aceste companii ar trebui să coreleze preţurile cu puterea de cumpărare din ţara noastră, nu sunt în concordanţă cu mecanismele unei economii concurenţiale.


Preţul produselor petroliere este influenţat de o multitudine de factori, fluctuaţia preţului ţiţeiului şi evoluţia lor puternic ascendentă având un rol determinant.

Orice intervenţie de natură administrativă asupra preţurilor acestor produse ar avea efecte negative asupra mecanismelor pieţei, în ultimă instanţă asupra consumatorilor.

Considerăm că Guvernul poate oricand acţiona pentru sprijinirea consumatorilor în sensul reducerii taxelor, însă orice intervenţie administrativă asupra modului de formare a preţurilor echivalează cu o intervenţie anticoncurenţială.

Numai un dialog constructiv cu toate companiile petroliere şi armonizarea politicilor guvernamentale cu cele ale competitorilor de pe piaţa internă pot duce la soluţii viabile, de echilibru.
Este un context internaţional negativ, care afectează nu numai România.

Faţă de toate acestea, invităm factorii politici să-şi pondereze declaraţiile electorale şi să se implice în iniţierea unor strategii energetice coerente menite să protejeze România de şocurile internaţionale.
CONSILIUL DIRECTOR
AL FEDERAŢIEI PATRONALE PETROL ŞI GAZE

Despre Federatia Patronala Petrol si Gaze

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze este o organizaţie patronală cu reprezentativitate naţională pentru sectorul de petrol şi gaze. În această calitate Federaţia a negociat şi semnat Contractele Colective de Muncă la nivel de ramură energie electrică, termică, petrol şi gaze şi la nivel de grup de unităţi din industria petrolieră.
Federaţia are în componenţă organizaţiile patronale: „PETROGAZ” şi „APOSP – Asociaţia Patronală Operaţiuni şi Servicii Petroliere”.
Federaţia are ca membri în jur de 60 societăţi comerciale, printre care : Petrom SA - membru OMV Grup, PETROMSERVICE, Grupul de Servicii Petroliere, mai multe societăţi din grupul INTERAGRO, IPROCHIM, IPCUP SA şi altele.
Potrivit statutului, Federaţia are ca drept scop „reprezentarea unitară, susţinerea, apărarea şi promovarea sistematică a intereselor legitime ale membrilor afiliaţi, în relaţiile cu autorităţile publice, cu sindicatele şi cu alte persoane juridice şi fizice, atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional”.
Tel./Fax : 252.00.66; 252.15.66 ;
Silviu SARGHI Director Executiv 0722204579
Mirel TIU Consilier patronal 0722235165



mirel.tiu@fppetrolgaze.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/federatia-patronala-petrol-si-gaze1/armonizarea-politicilor-guvernamentale-cu-cele-ale-companiilor-petroliere-nu-interventii-administrative