Competiția de tradiție din handbalul românesc, „Trofeul Carpați”, devine „Trofeul Carpați Niro”

BUCURESTI - 27 decembrie 2022

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Social, Sport

Federația Română de Handbal și Niro Investment Group anunță consolidarea parteneriatului de lungă durată inițiat în 2016, prin redenumirea „Trofeului Carpați” – un eveniment de tradiție pentru handbalul românesc – în „Trofeul Carpați Niro”.

Trofeul Carpati Niro 2022

Trofeul Carpati Niro 2022

 „Valoarea handbalului românesc are de câștigat prin astfel de parteneriate pe termen lung. Mulțumim Niro Investment Group pentru încrederea și susținerea continuă. Încrederea este una dintre cele mai importante chei ale succesului, iar pentru următorii trei ani, încrederea pe care ne-o dă extinderea parteneriatului cu Niro Investment Group va contribui la împlinirea speranțelor legate de peformanțele internaționale ale echipelor naționale de handbal.”. 

Președintele Federatiei Române de Handbal, domnul Constantin Din

Trofeul Carpați Niro continuă o tradiție de peste 60 de ani, la cel mai înalt nivel internațional, cu un rol esențial în pregătirea viitoarelor performanțe și șlefuirea talentelor handbalului românesc.

„Suntem bucuroși să putem sprijini de mulți ani, în mod activ, echipele naționale de handbal și să susținem sportivii români la competiţii naţionale şi internaţionale. Este o realizare pe care întreaga echipă Niro Investment Group o prețuiește foarte mult. Parteneriatul cu Federaţia Română de Handbal ne onorează, deoarece reflectă valorile noastre comune: munca în echipă, perseverenţa şi dinamismul”, a declarat Clitemnestra Gadea, Președintele Consiliului de Administrație al Niro Investment Group.

NIRO Investment Group este partener și sponsor oficial al Federației Române de Handbal din 2016 și susține echipele naționale de handbal feminim și masculin. NIRO Investment Group a fost fost alături de federație și sportivi de-a lungul multor momente memorabile, iar colaborarea va continua și în următorii ani.

Trofeul Carpați Niro este un eveniment sportiv de tradiție, la care participă mai multe echipe naționale. Naționala feminină de handbal a României a câștigat trofeul ediției de anul acesta a competiției, la care a concurat alături de echipele naționale ale Spaniei, Serbiei și Austriei.

Competiția masculină se va desfășura, în perioada 28-29 decembrie, la Oradea, și va aduce handbaliștii români față în față cu naționalele Egiptului, Algeriei și Slovaciei.

Egiptul este o prezență constantă în ultimii ani la competițiile internaționale majore, a găzduit ediția precedentă a Campionatului Mondial de handbal masculin - seniori, din 2021, când s-a clasat pe locul 7, iar în 2019 a câștigat titlul mondial la Campionatul Mondial de handbal – tineret.

Algeria va participa la Campionatul Mondial de handbal masculin din 11-29 ianuarie 2023, ca și Egiptul, iar Slovacia este un partener tradițional de pregătire pentru echipa noastră națională.

Rabah Gherbi, antrenorul principal al Algeriei, a declarat: „Vreau să mulțumesc Federației Române de Handbal pentru invitația de a participa la Trofeul Carpați Niro și este o onoare deosebită să jucăm în țara care a dat în anii 60 și 70 una dintre cele mai puternice echipe naționale ale lumii, precum și cel mai bun jucător din lume din anii 80, Vasile Stângă. Cu aceste mulțumiri îmi exprim și speranța ca handbalul românesc masculin să revină puternic în prim-planul mondial.”

Biletele s-au pus în vânzare online pe www.myticket.ro și vor fi disponibile și la casieria sălii în zilele de competiție, 28 și 29 decembrie. Prețurile încep de la 20 de lei/zi pentru două jocuri, la peluze, până la 60 de lei/zi, în zona centrală a tribunelor.

În 28 decembrie, primul joc, Egipt – Algeria, va avea loc de la ora 17:00, iar de la ora 19:15 România va întâlni Slovacia.

În 29 decembrie, de la ora 17:00 se va desfășura jocul pentru locurile 3-4, iar de la ora 19:15 va avea loc finala între echipele învingătoare din prima zi. Toate meciurile vor fi transmise în direct de Pro Arena.

Conferința de presă de deschidere va fi susținută în 28 decembrie, la ora 12:00, la Oradea Arena.

Despre Federatia Romana de Handbal

Singura autoritate națională a handbalului din România recunoscută de organismele internaționale, respectiv I.H.F. şi E.H.F.

Scopul F.R.H. constă în organizarea, conducerea, dezvoltarea şi controlul activității handbalistice pe întreg teritoriul României. F.R.H. are dreptul de a emite decizii si regulamente cu caracter obligatoriu pentru toți membrii afiliați în ceea ce privește organizarea, conducerea, dezvoltarea şi controlul activității handbalistice din România.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/federatia-romana-de-handbal/competitia-de-traditie-din-handbalul-romanesc-trofeul-carpati-devine-trofeul-carpati-niro