Festivalul International de Teatru Idis debuteaza la Bucuresti, in perioada 20-27 noiembrie

BUCURESTI - 20 octombrie 2016

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Institutii Publice

Teatrul Evreiesc de Stat organizeaza, in perioada 20-27 noiembrie 2016, la Bucuresti, Festivalul International de Teatru IdisTES FEST , cu ocazia aniversarii a 140 de ani de la infiintarea primului teatru profesionist de limba idis din lume in Romania, la Iasi, in anul 1876, de catre scriitorul si artistul Avram Goldfaden.

Festivalul International de Teatru Idis debuteaza la Bucuresti, in perioada 20-27 noiembrie

In cadrul Festivalului International de Teatru Idis, vor fi prezente trupe de teatru profesioniste de limba idis, din Israel, Statele Unite, Polonia, Franta si Rusia, dar si formatii si interpreti de muzica klezmer de renume mondial, menite sa aduca in atentia publicului cultura idis, sub toate aspectele sale.

De asemenea, Festivalul International de Teatru Idis va gazdui si o serie de evenimente conexe: proiectii de film, lansari de carte, workshop-uri de cultura idis realizate de mari personalitati artistice, conferinte tematice, dar si o expozitie a istoriei si activitatii Teatrului Evreiesc de Stat.

Festivalul International de Teatru Idis se adreseaza publicului larg (romani si straini) din toate categoriile de varsta, pentru a deschide prin mijloace de expresie specifice o poarta de cunoastere, contribuind astfel la intelegerea, acceptarea si apropierea intre culturi.

Programul evenimentelor este disponibil la www.tesfest.ro. Accesul la toate evenimentele si spectacolele programate in cadrul Festivalului International de Teatru Idis – TES FEST va fi liber, cu rezervare prealabila la adresa de mail rezervari@tesfest.ro.

Prima editie a Festivalului International de Teatru Idis – TES FEST (Bucuresti, 20-27 noiembrie 2016) este organizata de Teatrul Evreiesc de Stat, cu sprijinul: Primariei Municipiului Bucuresti, Ministerului Culturii, Ministerului Afacerilor Externe, Institutului Cultural Roman, Guvernului Romaniei – Departamentul pentru Relatii Interetnice si Uniunii Teatrale din Romania (UNITER).