Deschiderea stagiunii la Filarmonica 'George Enescu

BUCURESTI - 22 septembrie 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Stagiunea 2010- 2011 va aduce publicului fidel oportunitatea de a participa, in afara concertelor simfonice si camerale, la cicluri de conferinte si alte evenimente culturale remarcabile.

Filarmonica George Enescu anunţă deschiderea stagiunii 2010 - 2011
cu un concert – eveniment : joi 23 septembrie, în Sala mare a Ateneului Roman la ora 19, sub bagheta dirijorului Jin Wang, Orchestra simfonică si Corul Filarmonicii vor interpreta Simfonia nr. 2 de Gustav Mahler. Soliste Mariana Colpoş si Sidonia Nica
dirijorul corului: I.I.Prunner


Este primul concert dintre cele peste 200 de simfonice si camerale incluse în noua stagiune a Filarmonicii bucureştene. Ca în fiecare an, repertoriul va fi interesant şi variat alăturand capodopere ale creaţiei muzicale universale şi pagini reprezentative ale creaţiei romaneşti clasice şi contemporane iar muzicieni de prestigiu internaţional – dirijori, solişti instrumentişti, cantareţi – vor fi oaspeţi ai primei orchestre simfonice a ţării.

Din luna martie a anului 2010, domnul Andrei Dimitriu este Director general al Filarmonicii GEORGE ENESCU. Viziunea sa managerială asupra activităţii institutiei pe care o conduce implică o serie de proiecte noi dintre care amintim:
internaţionalizarea transmiterii concertelor Filarmonicii GEORGE ENESCU printr-un protocol încheiat cu Uniunea Europeana de Radio şi Televiziune şi Radiodifuziunea Romana ( 10 concerte/stagiune); reluarea Conferinţelor Ateneului Roman (4/stagiune). Protocol cu Institutul Cultural Roman, editura Humanitas, Colegiul NOUA EUROPĂ; prima conferinţă va avea loc luni 27 septembrie si o va avea ca invitată pe scriitoarea germană de origine romana Herta Müller,( premiul Nobel pentru literatura ) ; o micro-stagiune de muzică romanească de cameră ( 8 concerte, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din Romania şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti); un consistent proiect de concerte educative pentru liceeni şi studenţi (8 concerte simfonice/stagiune) dar şi pentru preşcolari şi scolarii mici ( 8 concerte-spectacol/stagiune, proiect realizat în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti). Filarmonica nu va uita să omagieze aşa cum se cuvine împlinirea a 60 de ani de activitate a Corului academic condus în ultimii ani de maestrul I.I.Prunner ( Concert aniversar 29 noiembrie). Vor continua seria de concerte camerale ce au impus deja Stagiunea de marţi seara ( coproducţie cu TVRCultural şi Radio Romania Muzical) ca şi concertele Tineri pentru tineri realizate în colaborare cu Teatrul Muzical NAE LEONARD din Galaţi şi Filarmonica din Sibiu.

La acest început de stagiunea Filarmonica GEORGE ENESCU invită melomanii să-i viziteze site-ul. Adresa este cea cunoscuta: www.fge.org.ro , forma de prezentare este însă noua. Prin intermediul unor comunicate regulate publicul va fi informat sistematic asupra tuturor evenimentelor muzicale puse sub sigla Filarmonicii GEORGE ENESCU.


Biroul de presă

Despre Filarmonic GEORGE ENESCU

Filarmonica `George Enescu` isi are sediul in Ateneul Roman, cladire emblematica pentru orasul Bucuresti si istoria sa. Cladirea a fost ridicata intre anii 1886 si 1994, lucrarile fiind executate in trei etape. Sala Mare a fost inaugurata in 1888, din acel moment devenind locul de desfasurare al concertelor simfonice, dar si a numeroase conferinte si expozitii de arta.
Ateneul Roman, str. Franklin no.1-3 Casa de bilete tel.021-3156875
info@fge.org.ro