Inceput de stagiune la Filarmonica 'George Enescu'

BUCURESTI - 3 octombrie 2007

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

O lucrare de referinta din creatia lui Bela Bartok ,opera 'Castelul Printului Barba Albastra', va fi prezentata in concert,pe scena Ateneului cu prilejul debutului stagiunii 2007-2008, ce marcheaza 140 de ani de la infiintarea Orchestrei Societatii Filarmonice Romane.

Inceput de stagiune la Filarmonica 'George Enescu'

Stagiunea Filarmonicii se va deschide cu prezentarea pe scena Ateneului joi 11 si vineri 12 octombrie a Operei in concert “Castelul Printului Barba Albastra” de Bela Bartok sub bagheta Maestrului Cristian Mandeal. Partitura se va bucura de o interpretare aleasa ,prin invitarea mezzosopranei maghiare Andrea Melath, o adevarata “specialista “ in abordarea muzicii lui Bartok,si a bas-baritonului Gustav Belacek.
Pornind de la povestirea lui Ch. Perrault ,in care dincolo de faptul ca Barba Albastra isi omora nevestele exista un deznodamant fericit, libretul Operei pune accentual pe destinul tragic al Judithei, dezvoltarea dramatica si muzicala avand un profund caracter expresionist . In afara acestui aspect,muzica lui Bartok este ca intotdeauna incarcata de teme melodice ce subliniaza legaturile puternice cu folclorul, acesta devenind astfel, un suport al creatiei sale.
Aratandu-si interesul pentru creatia lui Bartok,Maestrul Cristian Mandeal doreste sa ofere melomanilor ,la inceput de stagiune, un concert- eveniment,care sa devina demn de referinta pentru activitatea acestei institutii muzicale.

Despre Filarmonic GEORGE ENESCU

Istoria Filarmonicii \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'George Enescu\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.
Ateneul Roman, str. Franklin nr.1-3
Casa de bilete tel.315.68.75
info@fge.org.ro