Inceput de stagiune la Filarmonica 'George Enescu'

BUCURESTI - 29 septembrie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Filarmonica “George Enescu” incepe stagiunea 2008-2009, sub semnul aniversarii a 140 de ani de existenta a Orchestrei Filarmonice Romane, una dintre cele mai vechi orchestre din Europa.Pe de alta parte, in acest an se aniverseaza si 120 de ani de la inaugurarea Ateneului Roman ca edificiu dedicat Artei si Culturii si mai ales ca templu al muzicii.

Inceput de stagiune la Filarmonica 'George Enescu'

Concertul de deschidere (2/3 octombrie 2008,ora 19) a stagiunii are in program monumentala simfonie a 3-a de Mahler,sub bagheta Maestrului Christian Badea, care este la prima intalnire cu Orchestra Filarmonicii. Isi dau concursul Corul Filarmonici” George Enescu “condus de Iosif Ion Prunner si Corul de copii al Radiodifuziunii dirijat de Voicu Popescu. Solista va fi mezzosoprana Sidonia Nica.
Personalitate de prima marime a lumii muzicale contemporane ,dirijorul C. Badea desfasoara o impresionanta cariera pe cele mai prestigioase scene de concert sau la pupitrele marilor teatre de opera din SUA, Asia, si Europa , colaborand astfel cu nume celebre ale artei interpretative. Aclamat pretutindeni pentru prestatia sa, care dovedeste o profunda intelegere a spiritului muzicii pe care o interpreteaza, dirijorul este apreciat in aceeasi masura datorita deschiderii sale in fata diversitatii repertoriale mergand pana la muzica contemporana fie ea simfonica sau de opera.
Format ca muzician (violinist) la Academia de Muzica din Bucuresti,C. Badea si-a continuat pregatirea la Bruxelles,apoi la Mozarteum din Salzburg cu inegalabilul H.von Karajan si la Juilliard School din New York,unul din mentorii sai fiind Leonard Bernstein
Si apoi a fost drumul construirii unei stralucitoare cariere.... De atunci si pana in 2006,cand a aparut la pupitrul Orchestrei Radio, despre succesele Maestrului Badea aveam stiri ,dar atat. Acum publicul Filarmonicii are bucuria sa se intalneasca pentru prima oara cu acest mare artist ,in splendida sala a Ateneului Roman.


Despre Filarmonic GEORGE ENESCU

Istoria Filarmonicii \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'George Enescu\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.
Ateneul Roman str. Franklin no.1-3 Sector 1
Casa de bilete tel. 021- 3156875
info@fge.org.ro