Integrala trio-urilor de Haydn (6) la Ateneu,sambata 24 martie ,ora 19.

BUCURESTI - 20 martie 2007

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Excelenta si rafinamentul interpretarii,calitatea sunetului, perfecta armonizare a ansamblului,virtuozitatea interpretilor,sunt date care pot caracteriza Ansamblul Pro Arte al carui membrii sunt: Anda Petrovici-vioara, Nicolae Licaret- pian,clavecin,orga, Marin Cazacu-violoncel.

Integrala trio-urilor de Haydn  (6)  la Ateneu,sambata 24 martie ,ora 19.


Fondat în 1978 de muzicieni membri ai Filarmonicii “George Enescu” animaţi de dorinţa de a descoperi şi de a prezenta publicului cele mai bune creaţii din muzica preclasică, clasică, romantică şi contemporană, Trio-ul cu pian PRO ARTE se bucură de aprecierile unanime ale publicului şi presei de specialitate. Calitatea sonoră, omogenitatea, virtuozitatea de ansamblu, expresivitatea cântului – iată numai câteva din trăsăturile acestui valoros ansamblu. Activitatea concertistică din cadrul stagiunilor Filarmonicii bucureştene se îmbină armonios cu derularea a numeroase turnee în străinătate, cu concerte care au avut ecouri întotdeauna deosebit de favorabile. Trioul a concertat pe scene prestigioase din Bulgaria, Serbia, Macedonia, Franţa, Spania, Grecia, Italia, Portugalia, Singapore. PRO ARTE a participat cu regularitate la numeroase ediţii ale Festivalului “George Enescu”, prezentând lucrări din creaţia universală şi din creaţia enesciană. Trioul PRO ARTE a efectuat numeroase înregistrări pentru Radiodifuziune şi pentru Televiziunea Română. Deseori li se adaugă o violă, formând astfel un cvartet cu pian. A colaborat cu casele de discuri Electrecord şi BMG Ariola, realizând CD-uri care se bucură de mare succes.


Despre Filarmonic GEORGE ENESCU

Istoria Filarmonicii \\\\\\\'George Enescu\\\\\\\' este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.
Casa de bilete,tel.3156875
info@fge.org.ro