Lungă şi fără de sfîrşită minune-spectacol inspirat din dramaturgia lui Lucian Blaga, pe scena Salii Mici a Ateneului Roman

BUCURESTI - 7 mai 2007

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

TeaM-seria de manifestari sub acest titlu a ajuns la al 7-lea spectacol . Spectacolul realizat in colaborare cu Academia de Muzica Gh. Dima din Cluj, va oferi spectatorilor prilejul intalnirii cu fragmente din creatia lui Blaga, intr-o aleasa interpretare,la care artele spectacolului isi dau mana.

Ateneul Roman, Sala mica
Marti, 9 mai, ora 19
TeaM – teatru si muzica in echipa ( 7 )
In colaborare cu Academia de Muzica Gh . Dima din Cluj

Interpreteteaza actrita Elena Ivanca de la teatrul National LUCIAN BLAGA din Cluj Napoca


Scenariul, regia si scenografia Anca Daniela Mihut
Coregrafia Adina Cezar

Cu participarea prof.univ.dr. Doina Modola…lungă şi fără de sfârşit minunea spectacol jucat pe scena Teatrului National Lucian Blaga din Cluj-Napoca cu titlul Mă joc cu voi aşa cum doriţi este un spectacol inspirat din dramaturgia blagiană, conceput iniţial pentru o actriţă şi nouă alte personaje feminine, care-i sunt pe rând însoţitoare, proiecţii ale minţii şi sufletului său, prezenţe ostile sau călăi.
Este un spectacol cu femei, despre femei, realizat de femei, dar nu purtând stindardul feminismului.
Este un spectacol care încearcă să surprindă câteva ipostaze ale feminităţii şi ale iubirii – femeia-copil, îndragostita, posedata, soţia, fiecare cu modul ei de exprimare a sentimentelor, a dorinţelor sau a unor mistuitoare angoase şi sfâşieri interioare – pe drumul nesfârşit, mereu reînnoit al vieţii.
Astfel, femeia – vrajă şi taină nedescifrată – rămâne o lungă şi fără de sfârşit minune, gata de a intra cu entuziasm şi pasiune în jocul fascinant al vieţii.

In versiunea „camerală” a spectacolului, pe care o vom prezenta pe scena mica a Ateneului Român, sub egida Filarmonicii George Enescu, personajul feminin principal va fi acompaniat de mai multe prezenţe masculine – un pianist (artistul/ Luca din Ivanca), doi dansatori (spiritele strămoţilor tot din Ivanca) şi doar de una din „preotesele verzi” ale Zemorei....
Anca Daniela Mihuţ
- regizor -

Despre Filarmonic GEORGE ENESCU

Istoria Filarmonicii \\\\\\\'George Enescu\\\\\\\' este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.
Casa de bilete -Ateneul Roman tel.315.68.75
info@fge.org.ro