Program de mare interes la Filarmonica 'George Enescu'

BUCURESTI - 30 ianuarie 2007

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Publicul bucurestean meloman se reintalneste in aceasta saptamana cu dirijorul David Gimenez, dar si cu o indragita violoncelista: Alexandra Gutu.

Program de mare interes  la Filarmonica 'George Enescu'

La inceput de februarie , Filarmonica “George Enescu” il va avea din nou oaspete pe dirijorul spaniol David Gimenez, un muzician a carei prestigioasa cariera internationala demna de toata admiratia, se desfasoara atat in domeniul simfonicului cat si al operei. Apartinand unei distinse familii de muzicieni(este nepotul tenorului Jose Carreras), D. Gimenez a urmat cursurile Conservatorului din Barcelona, apoi s-a perfectionat atat la Viena cat si la Londra. Cariera sa internationala ,impresionanta cuprinde colaborari cu mari orchestre simfonice din intreaga lume, dar si cu cele mai importante teatre lirice si mari voci al e secolului .
In 1si 2 februarie ,ora 19, sub bagheta Maestrului Gimenez, Orchestra Filarmonicii « George Enescu », va interpreta : Ceaikovski-Serenada pentru coarde ; Beethoven- Simfonia nr.5 si Bocherini-Concertul pentru violoncel si orchestra-solista Alexandra Gutu.

Despre Filarmonic GEORGE ENESCU

Istoria Filarmonicii 'George Enescu' este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.
Casa de bilete a Ateneului Roman, Str. Franklin nr.1-3,tel. 315.68.75
info@fge.org.ro