Turneul Stradivarius 2008 se incheie cu recitalul de la Ateneul Roman

BUCURESTI - 15 mai 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

O admirabila initiativa a Asociatiei Culturale Accendo, s-a materializat in acest turneu national, un prilej de a asculta intr-o aleasa interpretare, pagini de referinta din literatura viorii.

Turneul Stradivarius 2008 se incheie cu recitalul de la Ateneul RomanViolonistul Alexandru Tomescu ,castigator al Concursului pentru vioara Stradivarius Elder-Voicu, este caracterizat de critica de specialitate, ca o personalitate matura, complexa, un exponent de marca al scolii violonistice romanesti. A castigat 20 de premii internationale,a colaborat cu mari dirijori si orchestre in intreaga lume, a colaborat la numeroase inregistrari-o carte de vizita impresionanta a tanarului muzician. Avand dreptul sa cante pe minunata vioara timp de 5 ani, Alexandru Tomescu a acceptat propunerea Asociatiei culturale Accendo , care sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor a organizat un turneu national in 14 orase .In 28 mai turneul se va incheia pe scena Ateneului Roman. Alaturi de pianistul Horia Mihail, violonistul Al. Tomescu isi va demonstra din nou maiestria pe acest minunat instrument realizat in anul 1702 si care face parte din patrimoniul Cultural al Romaniei.

In program: W.A. Mozart - Sonata pentru pian si vioara nr. 18 în Sol major, K. 301
L. van Beethoven - Sonata pentru pian si vioara nr. 7 în do minor, Op. 30 nr. 2
R. Schumann - Fantezia op.131 în Do major (aranjament de Fritz Kreisler)
F. Kreisler - Capriciul vienez
P.I. Ceaikovski - Valse-scherzo, Op. 37
N. Paganini - La Campanella, Op. 7

Despre Filarmonic GEORGE ENESCU

Istoria Filarmonicii \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'George Enescu\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.
Ateneul Roman str. Franklin nr. 1-3

Casa de bilete tel. 315.68.75
info@fge.org.ro