Concert de Crăciun “Vienna Magic”

Locul desfasurarii: Sala Marin Sorescu a Teatrului National

Organizator: Filarmonica Oltenia Craiova

„Johann Strauss Ensemble” a fost fondat în anul 1985, la iniţiativa muzicienilor din „Bruckner Orchester” - Linz. În afara concertelor care pot fi comparate cu celebrul eveniment muzical „Neujahrskonzert” din Viena, orchestra a devenit populară graţie spiritului în care apare pe scenă, un spirit tipic straussian, cu un dirijor aflat inclusiv în ipostaza scenică de solist-interpret.

Până în prezent, „Johann Strauss Ensemble” a concertat cu succes la Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Bruxelles, Zürich, Hamburg, Berlin, Salzburg, Viena, Linz, Tokyo, Osaka, Melbourne, Sidney şi în multe alte oraşe ale lumii.

Sub înaltul patronaj al Ambasadei Austriei, ansamblul a fost invitat şi în acest an de Pro Show Music să (re)aducă în România magica atmosferă a sărbătorilor de Crăciun din Viena. Beneficiind de susţinerea personală a Ambasadorului Austriei la Bucureşti, Excelenţa Sa, Domnul Martin Eichtinger, muzicienii de la „Johann Strauss Ensemble” vor întreprinde, în perioada 11 - 20 decembrie 2009, un turneu de concerte în principalele centre culturale din România, ce va debuta la Craiova.


Concert de Crăciun “Vienna Magic” - “Johann Strauss Ensemble”
Sub înaltul patronaj al Ambasadei Austriei, “Pro Show Music” şi “Café La Strada”
DIRIJOR RUSSELL McGREGOR
DIRECTOR ARTISTIC ERICH BUCHMAN

Pret bilet: 60 lei

Ana-Maria Marta
Secretar Public Relations
Filarmonica \"Oltenia\" din Craiova
Tel: 0251.412.334
Mobil: 0724.577.632

Despre FILARMONICA

Instituție de prestigiu în peisajul muzical românesc, Filarmonica „Oltenia” Craiova a fost fondată în 1904 și reorganizată prin decret regal în 1947.

În prezent, activitatea artistică se desfășoară pe mai multe planuri, cuprinzând Orchestra Simfonică, Orchestra de Cameră „Craiova Virtuosi”, Corala Academică și mai multe grupuri camerale.

Participare: Intrare libera