DEGEABA...?! „... ca şi România, cu disperare, cu frustrare, dar şi cu iertare şi speranţă”

Locul desfasurarii: Sala Teatrului National Marin Sorescu

Organizator: Filarmonica Oltenia Craiova

Inconfundabilul maestru al artei interpretative românești, Tudor Gheorghe, nu mai are nevoie de o prezentare a carierei sale muzicale (și nu numai), cu toate acestea, iată că, domnia sa nu consideră că le-a făcut pe toate - a cântat versurile marilor poeţi români într-un fel care seamănă cu folkul, dar nu e folk; a cules, a regândit şi a cântat folclor românesc, acompaniindu-se la cobză; a făcut acelaşi lucru cu taraf de lăutari; a interpretat ca nimeni altul versurile lui Marin Sorescu; a resuscitat muzica românească interbelică; a cântat cu orchestră simfonică şi cor (celebrele "Simfonice" partajate pe anotimpuri); a interpretat rolul lui Don Quijote în celebrul musical "Omul din La Mancha" - mai rămăsese ceva neîncercat: rockul. Concertul rock pe care-l pregăteşte domnia sa este, pe de o parte, o încununare firească a marilor sale provocări muzicale, iar pe de altă parte, e cea mai potrivită formă de exprimare a unui mesaj tulburător. „DEGEABA” se numeşte acest spectacol şi este strigătul de disperare al unui întreg popor batjocorit de noua nomenclatură a comunismului cu faţă capitalistă, într-un timp istoric numit eufemistic tranziţie.

DACĂ NE PASĂ... „Un concert ca România, cu disperare, cu frustrare, dar şi cu iertare şi speranţă”

SALA TEATRULUI NAŢIONAL „MARIN SORESCU”
Îşi dau concursul:
CORALA ACADEMICĂ ŞI ORCHESTRA SIMFONICĂ ALE FILARMONICII „OLTENIA”
DIRIJOR ŞI ORCHESTRATOR MARIUS HRISTESCU
Maestru de cor EMIL S. MAXIM

Ana-Maria Marta
Secretar Public Relations
Filarmonica \"Oltenia\" din Craiova
Tel: 0251.412.334
Mobil: 0724.577.632

Despre FILARMONICA

Instituție de prestigiu în peisajul muzical românesc, Filarmonica „Oltenia” Craiova a fost fondată în 1904 și reorganizată prin decret regal în 1947.

În prezent, activitatea artistică se desfășoară pe mai multe planuri, cuprinzând Orchestra Simfonică, Orchestra de Cameră „Craiova Virtuosi”, Corala Academică și mai multe grupuri camerale.

Participare: Intrare libera