FINAL DISTRIBUTION, cifra de afaceri de 3,84 milioane lei in trimestrul I 2009

Baicoi - 15 iunie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Pana la sfarsitul anului, compania estimeaza realizarea unei cifre de afaceri din vanzarea sistemului de tigla metalica cu acoperire de piatra naturala GERARD de 15,5 milioane de lei iar pentru brandul DELTA compania estimeaza vanzari in valoare de 3,8 milioane lei.

Cu toate ca estimarile bugetare pentru anul 2009 au prevazut scaderi ale cifrei de afaceri cu cca 15%, rezultatele financiare pentru primele 3 luni au demonstrat ca estimarile companiei pentru aceasta perioada au fost prea pesimiste. La sfarsitul lunii Martie 2009, cifra de afaceri a companiei FINAL DISTRIBUTION a fost de 3.842.300 lei, in scadere cu 1,5%, iar profitul net s-a ridicat la 199.200 lei, in scadere cu 2% fata de rezultele raportate dupa primul trimestru din 2008. Aproximativ 80% din vanzarile GERARD se realizeaza pe profilul Heritage, tigla profilata pe modelul tiglei traditionale. Pentru brandul DELTA, peste 50% din vanzari se realizeaza din folia anticondens DELTA Vent N, produsul de baza al gamei de membrane pentru acoperisuri.

“In ce priveste reteaua de vanzari, pana in prezent nu am avut decat cazuri accidentale de intarzieri la plata si nu am inregistrat nici un caz de insolventa intre distribuitorii nostri. Acest lucru se datoreaza politicii prudente de evaluare a distribuitorilor autorizati ai companiei si respectiv a unui regim foarte strict de urmarire a platilor si incasarilor. Din fericire, inceputul crizei ne-a prins fara creante si cu o retea consolidata de distribuitori, fapt ce ne-a permis sa avem o atitudine relaxata si sa mentinem imaginea de companie stabila. Desi compania FINAL DISTRIBUTION a fost infiintata in urma cu mai putin de 3 ani, brandul GERARD are parte de o notorietate tot mai mare, ca urmare a activitatilor consecvente de promovare si a recunoasterii beneficiilor de catre clienti. Practic, in momentul de fata avem solicitari de distributie din toate zonele tarii, incepand de la distribuitori importanti de materiale de constructii pana la companii dedicate domeniului acoperisurilor. Brandul GERARD este reprezentat in toate zonele tarii prin colaboratorii FINAL DISTRIBUTION. In ce priveste ponderea vanzarilor, acestea se concentreaza intr-o pondere de cca 50% in zona de sud a tarii, notorietatea brandului fiind un element care s-a dezvoltat concentric, in jurul zonei in care este sediul social.

Incepand cu luna iunie, compania FINAL DISTRIBUTION completeaza gama de produse destinate acoperisurilor, prin lansarea pe piata romaneasca a ferestrelor de mansarda KEYLITE, produse in Irlanda de Nord de catre grupul Keystone. Estimam ca vanzarile de ferestre de mansarda Kelylite vor compensa scaderile de volume pe celelalte categorii de produse.

Compania FINAL DISTRIBUTION este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 2006, are sediul social in localitatea Baicoi, judetul Prahova si are in prezent 36 de angajati.
Investitiile in anul 2008 s-au ridicat la un nivel de peste jumatate de milion de euro intr-un nou sediu de birouri si spatii de depozitare. In anul 2009 investitiile se vor mentine la minimum, pana la sfarsitul anului compania va investi peste 180.000 de euro in promovarea brandurilor GERARD si KEYLITE.

Despre Final Distribution

FINAL DISTRIBUTION isi desfasoara activitatea in Baicoi incepand cu anul 2006 fiind reprezentant exclusiv al brandurilor GERARD (tigla metalica cu acoperire de piatra naturala produse de AHI Roofing Noua Zeelanda) si DELTA (folii anticondens , bariere de vapori , membrane pentru protectie hidroizolatii si drenaj - produse de DORKEN Germania)
Sorina Bumbacea

office@finaldistribution.ro