Studiu FinanceProfessionals.ro: "Cariera in domeniul financiar: oportunitati si provocari"

BUCURESTI - 14 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Finante / Contabilitate, Internet

FinanceProfessionals.ro (www.FinanceProfessionals.ro) a publicat rezultatele studiului " Cariera in domeniul financiar : oportunitati si provocari".
Concluziile studiului se bazeaza pe analiza chestionarelor completate online de un numar de 693 de profesionisti din domeniul financiar in trimestrul 3 al anului 2013.

FinanceProfessionals.ro

FinanceProfessionals.ro

FinanceProfessionals.ro (www.FinanceProfessionals.ro) a publicat rezultatele studiului "Cariera in domeniul financiar: oportunitati si provocari". Acesta este primul studiu de anvergura din Romania care analizeaza perceptia profesionistilor din domeniul financiar asupra carierei si pietei muncii, cu scopul de a prezenta radiografia tendintelor actuale in profesie.

Concluziile studiului includ:

    Evolutia oportunitatilor de cariera urmeaza o tendinta descendenta. 70% dintre respondenti considera ca nivelul salariilor oferite de angajatori este in scadere, rezultat similar si cu perceptia asupra numarului de joburi disponibile.

 

    43% din respondenti vad ca punct culminant al carierei lor ocuparea unei pozitii de top management, iar o treime isi doresc sa fie recunoscuti ca experti in aria lor de competenta. Doar 18% intrevad un viitor in antreprenoriat.

 

    Dezvoltarea carierei in domeniul financiar presupune timp si efort sustinut. Aproximativ doua treimi din profesionistii din domeniul financiar reusesc sa mentina un echilibru intre cariera si viata personala, in timp ce 36% se concentreaza asupra carierei si numai 3% pun accentul pe viata personala.

 

    Numarul candidatilor in cautare activa a unui loc de munca este perceput ca fiind in crestere (59% din raspunsuri), insa candidatii par a fi mai slab pregatiti. Doar 19% din respondenti evalueaza calitatea candidatilor ca fiind in crestere.

 

    Asteptarile salariale indica o doza de optimism. 40% din respondenti considera ca pot obtine o crestere salariala de peste 20% la schimbarea jobului, in timp ce 16% se asteapta la un nivel similar celui actual sau chiar la o scadere.

Raportul complet este disponibil la urmatoarea adresa:

http://www.finance-professionals.ro/FinanceProfessionals_studiu2014.pdf

Concluziile studiului se bazeaza pe analiza chestionarelor completate online de un numar de 693 de profesionisti din domeniul financiar in trimestrul 3 al anului 2013.

Despre FinanceProfessionals RO

Lansat oficial in septembrie 2012, FinanceProfessionals.ro este primul site de joburi din Romania specializat in domeniul financiar. FinanceProfessionals.ro este proprietatea Career Point SRL.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/financeprofessionals-ro1/studiu-financeprofessionals-ro-cariera-in-domeniul-financiar-oportunitati-si-provocari