Creste riscul de incasare a facturilor pentru companiile mici si mijlocii

BUCURESTI - 18 aprilie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Finante / Contabilitate

Perceptia sectorului bancar asupra companiilor mici si mijlocii, dar si perceptia firmelor una fata de cealalta s-au inrautatit in ultimul trimestru din 2011 si va continua aceasta tendinta in primul trimestru al acestui an.

Creste riscul de incasare a facturilor pentru companiile mici si mijlocii
 Majoritatea firmelor mici si mijlocii depind de incasarea facturilor de la clientii lor pentru a-si putea continua in mod normal ciclul de productie, in conditiile in care finantarea bancara este restrictionata. Propunem sistemul RisCo – care contine CIP online, Rating Financiar, Limite Plati la Termen, raport Recom, buletin insolventa, raport datorii restante si procese in instanta – ca un mod simplu, rapid si convenabil de a obtine toate informatiile necesare privind bonitatea financiara. 

Dragos Cabat, Managing Partner la eFin.ro, website-ul care administreaza RisCo

Institutiile financiare considera ca microintreprinderile sunt cele mai riscante firme si din aceasta cauza conditiile de creditare ale acestora sunt deosebit de restrictive.

Firmele mici si mijlocii si-au inrautatit ratingul in opinia bancilor comerciale, astfel ca volumul total al creditelor acordate de banci companiilor a scazut in ultima perioada.

Cresterea riscului asociat companiilor se datoreaza in principal incasarii mai dificile a creantelor si profitabilitatii lor reduse.

Cel mai important semnal pozitiv privind evolutia companiilor romanesti este revenirea pe crestere a cifrelor de afaceri atat la nivel agregat, cat si al mediei in a doua jumatate din 2011, in contextul majorarii PIB in anul 2011 si asteptarilor similare pentru anul 2012, dupa ce cifra de afaceri a companiilor mici si mijlocii a scazut in medie cu 32% in 2009, 18% in 2010 si 8% in 2011 (conform informatiilor agregate de analistii efin.ro).

In acelasi context, trebuie precizat ca perioada de incasare a facturilor a crescut cu peste 50% la companiile mici si mijlocii in perioada de recesiune economica si nu da inca semne de revenire la valorile de dinainte de 2009 – ceea ce inseamna ca riscul de incasare a facturilor ramane un factor important de ingrijorare pentru IMM-uri.

RisCo este singurul serviciu din tara care poate furniza rapoarte unice in mediul online despre ratingul financiar al unei firme, raportul CIP instantaneu, rapoarte RECOM, datorii restante si insolventa.

In doar 4 minute, RisCo genereaza rapoarte ruland ultimele informatii existente in bazele oficiale de date.

Cei interesati sa devina clienti RisCo, primesc un raport gratuit, pot genera rapoarte simultan si beneficiaza de multe alte avantaje.Pentru a deveni client RisCo este necesara deschiderea unui cont pe http://www.efin.ro/risco/tarife

Despre Financial View Media Services

Financial View Media Services a fost infiintata in 2009 de doi asociati cu experienta de peste 12 ani in domeniul financiar-bancar. Financial View este specializata in dezvoltarea de proiecte de internet in domeniul financiar care vin sa imbunatateasca si sa completeze serviciile existente in Romania.
In luna Februarie 2009 Financial View Media Services a lansat site-ul Efin.ro care intr-o perioada de 2 ani a devenit portalul numarul 1 de servicii financiare din Romania. Efin.ro reuneste majoritatea institutiilor care activeaza in domeniul financiar - banci, IFN-uri, societati de leasing si factoring, consultanti financiari si pentru fonduri structurale, brokeri de credite si evaluatori, fonduri de investitii - precum si cele mai importante produse si servicii oferite de aceste institutii.
In luna Martie 2011 am lansat Credit Scoring - singurul sistem din Romania care permite oricarei persoane sa-si calculeze propriul scoring in cazul solicitarii de credite sau imprumuturi si totodata sa-i ofere o imagine similara cu evaluarile efectuate de institutiile financiare.
In luna Noiembrie 2011 am lansat versiunea de test a serviciul RisCo - singurul sistem din Romania care poate oferi rapoarte CIP online.
In luna Februarie 2012 am lansat Rating si Limite Plati la Termen - singurele sisteme online de evaluare financiara a oricarei societati din Romania. Efectuarea analizei financiare si generarea rapoartelor pentru orice firma inregistrata in Romania dureaza mai putin de 1 minut.