FINANŢAREA PROIECTELOR DE MEDIU ŞI ENERGIE ÎN PERSPECTIVA ADERARII LA UNIUNEA EUROPEANĂ

BUCURESTI - 30 octombrie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

În perspectiva aderării României la Uniunea Europeană şi a oportunităţilor create de implementarea proiectelor cu finanţare din fonduri structurale, precum şi din alte surse de finanţare din zona economiei şi a protecţiei mediului în general, considerăm oportună realizarea unei întâlniri între instituţiile implicate în finanţare.

În vara acestui an a avut loc la Sinaia un seminar ce a reuşit să fixeze câteva repere ale proiectelor ce pot fi cofinanţate, cine are acces la aceste fonduri şi cum pot fi cofinanţate. La sugestia reprezentanţilor băncilor aflate la aceste discuţii reluăm această temă, invitând şi oferind posibilitatea segmentului bancar interesat să îşi expună punctele de vedere.
Acest seminar va reuni reprezentanţii Administraţiei Fondului de Mediu, ai băncilor din România ce pot co-finanţa proiectele supuse analizei AFM, ai municipalităţilor.
Odată cu intrarea în structurile europene există semnale că va creşte numărul proiectelor ce vor avea posibilitatea să fie dezvoltate în parteneriat, astfel încât conectarea şi facilitarea accesului la informaţii sunt scopurile pe care ni le propunem cu ocazia acestui eveniment.

Seminarul “FINANŢAREA PROIECTELOR DE MEDIU ŞI ENERGIE ÎN PERSPECTIVA ADERĂRII LA UNIUNEA EUROPEANĂ”, care va avea loc în zilele de 3-4 noiembrie 2006, va fi susţinut de:

¨Mihai Toti, preşedinte Administraţia Fondului de Mediu
¨Ionuţ Purica, expert Academia Română
¨Cornel Brezuică, Director, Direcţia Venituri în Administraţia Fondului pentru Mediu
¨Daniela Bălănescu, Şef Serviciu, Direcţia Proiecte în Administraţia Fondului pentru Mediu

Programul evenimentului presupune iniţierea unei dezbateri pe marginea Proiectelor de mediu ce pot primi finanţare din fondurile structurale, despre Fondul de mediu şi obligaţiile agenţilor economici, taxe şi contribuţii, deciziile Consiliului Concurenţei privind proiectele de mediu, precum şi discuţii despre Directiva 2003/87/CE privind înfiinţarea unei scheme de comercializare a permiselor de emisii de gaze cu efect de seră, costurile şi beneficiile fiecărei companii.

Tematica şi programul celor două zile de seminar este următoarea:
·Comertul cu emisii de gaze cu efect de seră
·Fondul de mediu şi politica de finanţare a proiectelor de energie şi mediu
·Oportunităţi pentru proiecte JI în contextul implementării schemei EU-ETS
·Perioade de propuneri – aplicaţii pentru finanţare
·Venituri – taxe şi contribuţii, mod de calcul
·Proiecte cadru de la Consiliul Concurenţei
·Deciziile Consiliului Concurenţei (prezentare a deciziilor) pentru proiectele de mediu
·Ordonanţa 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii
·Perspective legate de emisii; Aspecte legate de baza de date şi elemente de eficientizare

Despre FINMEDIA S.R.L.

Pentru inscriere va rugam sa accesati site-ul Finmedia, www.finmedia.ro, unde aveti posibilitatea de a va inscrie online, sau sa trimiteti un mail la cristianav@finmedia.ro pentru a obtine documentul complet al seminarului si formularul de inregistrare.
Cristiana Vasile, Project Manager
Tel: 316.75.69
cristianav@finmedia.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/finmedia/finantarea-proiectelor-de-mediu-si-energie-in-perspectiva-aderarii-la-uniunea-europeana