Forumul Medicilor de Familie

Locul desfasurarii: Crowne Plaza

Organizator: FINMEDIA

Forumul Medicilor de Familie
„Evoluţia şi evaluarea serviciilor medicale din perspectiva medicului de familie”

Bucuresti, 26.02.2008. În perioada de 28-29 februarie, sala Crown Ballroom a Hotelului Crowne Plaza din Bucureşti va găzdui evenimentul “Forumul Medicilor de Familie”, în organizarea FinMedia şi Ministerul Sănătăţii Publice.
Sistemul sanitar din România se află în continuă evoluţie şi suferă anumite modificări datorate integrării în Uniunea Europeană, unui ritm de creştere dinamic a pieţei în ultimii ani, cât şi a ritmului rapid al descoperirilor ştiintifice.
La doi ani de la intrarea în vigoare a pachetului legislativ de reformă în sistemul sanitar din România este timpul să evaluăm impactul şi evoluţia sa. De asemenea, în plin proces de evaluare a stării de sănătate a populaţiei vă invităm să dezbatem alături de specialişti de renume din domeniu şi de autorităţi ale sistemului sanitar evoluţia acestui demers.
Având în vedere că ne aflăm la începutul unui nou an este important să discutăm Contractul Cadru pentru 2008, şi, în acelaşi timp, să abordam problema ponderii serviciile de sănătate publice şi a celor private.
În cadrul evenimentului ce se întinde pe 2 zile se vor dezbate teme de interes naţional pentru întregul sistem medical precum: “Evaluarea reformei în sistemul sanitar”, “Evaluarea stării de sănătate a populaţiei”, “Managementul cabinetului medical individual”, “Servicii de sănătate publice şi private”.
Manifestarea asigură cuantumul de credite EMC aferent unei manifestări de o asemenea amploare. Temele vor fi susţinute de reprezentanţi de marcă ai sistemului medical, precum: Ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu; Dr. Vasile Ciurchea, preşedinte CNAS; Dr. Mircea Manuc, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii Publice; Acad. Prof. Univ. Dr. Mircea Ifrim, Preşedinte Comisia pentru Sănătate şi Familie, Camera Deputaţilor; Bogdan Chiriţoiu, Consilier de Stat Administraţia Prezidenţială; Farm. Magdalena Bădulescu, Preşedinte - Agenţia Naţională a Medicamentului; Victor Olsavszky, Reprezentant în România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii; Prof. Dr. Vasile Astărăstoaie, Preşedinte Colegiul Medicilor România; Dr. George Haber, – Preşedinte Asociaţia Medicilor de Familie din România.
Forumul Medicilor de Familie va avea ca participanţi 300 de medici de familie, presedinţi de colegiu din întreaga ţară şi preşedinţi ai asociaţiilor medicilor de familie şi reprezintă un veritabil mijloc de comunicare între aceştia, distribuitorii şi producătorii de medicamente, precum şi autorităţile şi organizaţiile din domeniul sanitar.
„Printr-o lege în premieră – cea a medicinei primare – au fost reconsiderate rolul şi atribuţiile medicului de familie. Noua lege îi redă acestuia satatutul de specialist şi ne-a permis şi schimbarea modului de plată a medicului de familie – nu la numărul de pacienţi, ci pentru serviciile prestate pacienţilor.
Prin reorganizarea programelor naţionale, prin derularea programului de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, medicii de familie au devenit partenerii MSP. Ei au responsabilitatea depistării precoce a bolilor, dar şi a monitorizării bolnavilor cronici, pe baza schemei terapeutice transmise de medicul specialist
Iată de ce, dumneavoastră, medicii de familie, sunteţi una dintre verigile importante ale sistemului sanitar : prin activitatea profilactică şi curativă pe care o desfăşuraţi, participaţi la administrarea banilor din sistem. Mai exact, contribuiţi la diminuarea costurilor în zona spitalicească. Astfel, banii vor putea fi investiţi pentru modernizarea infrastructurii care înseamnă servicii medicale de calitate şi tratamente eficiente.”
Eugen Nicolăescu – Ministrul Sănătăţii Publice.

FinMedia este un trust de presă cu experienţă atât în editarea de reviste şi publicaţii de marcă, precum Piaţa Financiară, E-Finance sau Ghidul de Bani dar şi în lansarea şi organizarea de conferinţe cu tematici variate, interesante şi de mare actualitate.Persoană de contact pentru informatii suplimentare:
Silvia Lazăr, Director Eveniment Finmedia, tel.: 021/319.74.98 sau 0726.225.113,

Despre FINMEDIA S.R.L.

Despre e-Finance
e-Finance are un tiraj mediu auditat de BRAT de 10.000 de exemplare. Revista mizează pe informaţia de actualitate prelevată corect şi transmisă cu discernământ, pe monitorizarea ofertei şi cererii în mişcare, pe comentarii avizate şi comprehensibile, pe lămurirea controverselor, pe detalierea evoluţiei domeniilor emergente ale economiei, pe dialoguri constructive, precum şi pe descoperirea căilor eficiente de atingere a performanţei.

Despre Finmedia
Finmedia este un trust de presă economico-financiară, cu o experienţă de 11 ani pe piaţa de profil, specializat în editarea publicaţiilor economice lunare Piaţa Financiară,
e-Finance, Ghidul de Bani, precum şi a seriilor de anuare de specialitate România Top 100 Companii, Romanian Financial Directory, IT&C Directory, Anuarul Juridic.
Firma are, de asemenea, o vastă experienţă în organizarea de evenimente de anvergură – forumuri, conferinţe şi târguri de profil. „Conferinţele Piaţa Financiară“, „e-Finance events“, „FinFair – Târgul de bani“, „Real Bucharest“ sunt mărci proprietare ale Finmedia.

Participare: Intrare libera