Gala Constructorilor de TOP la prima ediţie

BUCURESTI - 15 octombrie 2008

Comunicat tip General in Constructii

Sala Titulescu a complexului expoziţional Romexpo va găzdui marţi, 21 octombrie ac, începând cu ora 17,00 Gala de premiere a Constructorilor de TOP, o festivitate deosebită de recunoaştere a aportului principalilor jucători la dinamica acestui sector. Evenimentul se desfăşoară cu sprijinul Asociaţiei Române a Antreprenorilor din Construcţii (ARACO).

Gala Constructorilor de TOP la prima ediţie


Piaţa construcţiilor din România înregistrează cel mai rapid ritm de creştere din toate ţările Uniunii Europene, conform datelor Eurostat. Potrivit Insitutului Naţional de Statistică, în 2007, comparativ cu anul precedent, valoarea lucrărilor de construcţii a înregistrat o creştere de peste 30%. Procentul este cu mult peste media europeană, de circa 4%.

Principalul motor al dezvoltării pieţei contrucţiilor din România este cererea foarte mare de locuinţe. În ciuda numeroaselor proiecte rezidenţiale finalizate deja, ţara noastră duce o lipsă acută de locuinţe, spun specialiştii imobiliari. Pentru a ajunge la standardele minime ale Uniunii Europene, în România este nevoie să se mai construiască aproximativ 800.000 de unităţi locative, arată studiile de piaţă. Pe de alta parte, potrivit opiniilor exprimate luna trecută de managerii de societăţi comerciale din domeniu, până la sfarşitul anului se va înregistra o tendinţă de stabilitate în sectorul construcţiilor. Astfel, pentru următoarele trei luni, volumul producţiei şi al stocului de contracte şi comenzi din construcţii se va stabiliza. Aceeaşi tendinţă se preconizează şi în ceea ce priveşte numărul de salariaţi.


Începand cu ora 17,00 se vor primi invitaţii, iar la ora 17,30 evenimentul se deschide oficial. Laurenţiu Plosceanu, preşedinte, ARACO, va vorbi despre impactul crizei actuale asupra dinamicii pieţei construcţiilor din România, un subiect de mare actualiate şi interes. Alţi reprezentanţi din industrie ce vor fi prezenţi sunt: Ulrich Paetzold, director general, Federaţia Industriei Europene a Constructorilor, George Constantin Păunescu, preşedinte, Alianţa Confederaţiei Patronatelor din România, Petre Pătruţ, preşedinte, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Georgescu Claudiu, preşedinte, Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România. Secţiunea financiar-bancară va fi reprezentată de Radu Graţian Gheţea, preşedinte, Asociaţia Română a Băncilor, iar mediul privat rezidenţial de Alejandro Solano, director general Hercesa (Spania). Dan Bunea, Senior Partner DTD Team Advisory va lua de asemenea parte la discuţii.

După cină, la ora 19,30 va avea loc festivitatea de decernare a premiilor Constructori de TOP 2008. Criteriul de ierarhizare este cifra de afaceri pe anul 2007, dar se va ţine cont şi de alte criterii eliminatorii, cum ar fi profitabilitea şi lipsa datoriilor către buget sau furnizori, datele fiind cele oficiale, furnizate de către Ministerul Economiei şi Finanţelor şi de Institutul Naţional de Statistică. Festivitatea va fi prezentată de: Laurenţiu Plosceanu, preşedinte ARACO, prof. dr. Cezar Mereuţă, vicepreşedinte, CERME, Dan Bărbulescu, preşedinte, Bucharest Equity Research Group.

Manifestarea se va încheia cu un cocktail oferit de organizatori.

Despre FINMEDIA S.R.L.

Finmedia este un trust de presă cu experienţă atât în editarea de reviste şi publicaţii de marcă, precum Piaţa Financiară, e-Finance cât şi în lansarea şi organizarea de conferinţe cu tematici variate, interesante şi de mare actualitate.
Oana Stroescu, PR Eveniment, 0318 005531, 0768 080 803, oana_s_s@yahoo.com

achelaru@finmedia.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/finmedia/gala-constructorilor-de-top-la-prima-editie