Dezbatere despre meseria de webdesigner

Locul desfasurarii: FJSC- bd. Iuliu Maniu, nr 1 –3, etaj 6, sector 6

Organizator: Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti

Dezbatere despre meseria de webdesigner

Va invitam sa participati la dezbaterea cu tema “Curriculum in domeniul multimedia– studiu de caz: jobul webdesigner”, ce va avea loc vineri, 24 martie, ora 11, la sediul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti (bd. Iuliu Maniu, nr 1 –3, etaj 6, sector 6).

Aceasta manifestare are loc in cadrul proiectului european Leonardo da Vinci - “EUROMEDIA STANDARDS”, desfasurat in parteneriat cu reprezentantii Germaniei, Austriei, Estoniei, Marii Britanii si Spaniei. EUROMEDIA STANDARDS este un proiect ce se ocupa de pregatirea fortei de munca la toate nivelurile de competenta din tarile UE. Partea romana este reprezentata de catre Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti.

In aceasta faza, proiectul urmareste aplicarea si testarea/validarea unor produse realizate pe parcursul a 15 luni, respectiv matricea jobului si un curriculum definit pentru un anumit profil de job. Partea romana este implicata in descrierea sarcinilor pentru profilul webdesigner si identificarea cunostintelor pe care trebuie sa le achizitioneze un webdesigner in cadrul unui program de instruire.

Scopul proiectului EUROMEDIASTANDARDS este de a crea un cadru comun de intelegere a domeniului multimedia pentru toate tarile membre sau candidate ale UE. Acest cadru permite transparenta si uniformitate in evaluarea competentelor pentru un anumit job si asigura mobilitatea fortei de munca specializate intre aceste tari.

Intilnirea cu expertii, profesorii, managerii din domeniu, dar si cu posibilii candidati pentru acest tip de job va ajuta la construirea unui mai bun curriculum in domeniu si la elaborarea unui raport ce prezinta situatia Romaniei din aceste puncte de vedere. Acest raport va fi prezentat partenerilor proiectului la cea de-a cincea intilnire de lucru ce va avea loc in luna aprilie, in Bucuresti.

Sunt invitati la dezbatere profesionistii din domeniul webdesign-ului, persoane de decizie din departamentele multimedia din cadrul firmelor de presa, webdesignerii independenti.

Va rugam confirmati sa participarea dvs. pana in 22 martie.


Conf. univ. dr. Georgeta Drula

Participare: Intrare libera