Acţiunile Flamingo cotate la Bursa de Valori Bucureşti din 18 iulie

BUCURESTI - 14 iulie 2005

Comunicat tip General in IT&C

După încheierea cu succes a ofertei publice iniţiale, Flamingo se încadrează în calendarul pe care şi l-a propus iniţial: acţiunile sale vor fi tranzacţionate pe piaţa secundară începând din data de 18 iulie 2005.
Acţiunile Flamingo cotate la Bursa de Valori Bucureşti din 18 iulie


Acest lucru este posibil după ce s-au parcurs paşii legali obligatorii: obţinerea avizului favorabil din partea Comisiei de listare pe data de 11 iulie şi a aprobării finale a Comitetului Bursei pe data de 12 iulie. Aşadar, după o campanie care a funcţionat fără cusur, Flamingo va fi în scurt timp o companie ale cărei acţiuni vor fi tranzacţionabile la Bursa de Valori Bucureşti.


Reamintim că în urma suprasubscrierii de aproape patru ori a ofertei publice iniţiale, Flamingo a vândut un număr de 19,55 milioane de acţiuni la un preţ de 23.000 lei pe acţiune. Astfel, începând din 22 iunie, numărul acţiunilor noi Flamingo a crescut cu peste 20%. Datorită noilor acţiuni, valoarea de piaţă a companiei Flamingo International S.A. depăşeşte în acest moment 50 milioane euro la pret de ofertă publică iniţială.
Fondurile obtinute în urma ofertei publice vor fi folosite în proiectele de dezvoltare a firmei: lanţul de retail Future Shop; proiectele Flamingo Intensiv şi Extensiv; proiectul Future World sau proiectul Retail International.
Flamingo International este astfel prima companie de IT cotată la Bursă. De asemenea, demersul complet: ofertă publică urmată imediat de listare la bursă a unei firme private din România este o noutate absolută în ţara noastră.Despre Flamingo Computers S.A.

Despre Grupul FlamingoFlamingo Internaţional este societatea holding pentru Grupul Flamingo, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de IT&C&CE din Romania. Flamingo este o companie certificată ISO 9001, atât pentru distribuţia de produse IT şi Consumer Electronics cât şi pentru proiectarea şi producţia de calculatoare. În România firma deţine o reţea de peste 80 de magazine IT şi Consumer Electronics şi filiale în 41 de oraşe.Conform datelor furnizate de IDC, în 2004 Flamingo şi-a întărit poziţia de lider pe piaţa IT din România, numărul calculatoarelor asamblate în 2004 atingând 60.000 unităţi, ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 25% din totalul sistemelor asamblate în România.Din grupul Flamingo mai face parte şi cea mai importantă companie de distribuţie a produselor IT şi Consumer Electronics de pe piaţa românească - Flamingo Distribution Center, ce deserveşte în prezent un număr de aproximativ 1500 clienţi activi şi acoperă întreg teritoriul ţării prin parteneri locali şi prin cele patru puncte de vânzare regionale, fiecare beneficiind de personal şi depozit dedicat.Începând din anul 1999, Flamingo are o prezenţă activă şi în plan internaţional, atât în distribuţie cât şi în retail, având în prezent subsidiare în Bulgaria, Croaţia, Olanda, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia şi Muntenegru.La sfârşitul lunii iunie s-a încheiat cu un succes remarcabil oferta publică iniţială de acţiuni Flamingo Internaţional. În urma acesteia s-a vândut un volum de 19,55 milioane acţiuni (cu 15% mai mult decât volumul iniţial scos la vânzare), obţinându-se 12,5 milioane euro, sumă care va fi investită în proiectele de extindere a companiei: Future Shop, Flamingo Extensiv şi Intensiv, Future World, Retail Internaţional. Astfel, începând din 22 iunie, numărul actiunilor noi Flamingo a crescut cu peste 20% iar valoarea de piaţă a companiei Flamingo International S.A. depăşeşte în acest moment 50 milioane euro la preţ de ofertă publică iniţială.
-----------------------------------------------------------------Pentru detalii suplimentare:
Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo International
oltea.boldisor@flamingo.ro
Tel. +40-21-236.20.00
Fax +40-21-236.20.05
Web: www.flamingo.ro; www.fdc.ro; www.flamingo.info


Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo International


oltea.boldisor@flamingo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/flamingo-computers-s-a-/actiunile-flamingo-cotate-la-bursa-de-valori-bucuresti-din-18-iulie