Flamingo a ajuns la magazinul numărul cinci în Serbia

BUCURESTI - 14 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Flamingo continuă să investească fondurile rezultate din vânzarea de acţiuni în oferta publică primară în expansiunea sa regională: în această săptămână a devenit operaţional magazinul cu numărul cinci în Serbia.

Flamingo a ajuns la magazinul numărul cinci în Serbia

Magazinul situat într-o zonă rezidenţială, ocupă 100 mp şi reprezintă o investiţie de aproximativ 100.000 Euro.
Astfel, lanţul de retail internaţional Flamingo are deja şapte magazine în două ţări. Obiectivul pentru următoarea perioadă este de peste 20 de magazine. Acest proiect numit „Retail Internaţional” va necesita investiţii estimate de 2-4 milioane EURO.
În afară de continuarea expansiunii retail în Serbia şi Bulgaria, conducerea Flamingo planifică deja deschiderea de magazine pe alte două pieţe din regiune.
Flamingo promovează în regiune conceptul de casă digitală, care a avut succes în România, iar ca produse se regăsesc aceleaşi game ca în ţară: produse şi accesorii IT, audio-video, GSM, foto-video.

Despre Flamingo Computers S.A.

Despre Grupul Flamingo

Flamingo International este societatea holding pentru Grupul Flamingo, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de IT&C&CE din Romania. Flamingo este o companie certificată ISO 9001, atât pentru distribuţia de produse IT şi Consumer Electronics cât şi pentru proiectarea şi producţia de calculatoare. În România firma deţine o reţea de peste 80 de magazine IT şi Consumer Electronics şi filiale în 41 de oraşe.

Conform datelor furnizate de IDC, în 2004 Flamingo şi-a întărit poziţia de lider pe piaţa IT din România, numărul calculatoarelor asamblate în 2004 atingând 60.000 unităţi, ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 25% din totalul sistemelor asamblate în România.

Din grupul Flamingo mai face parte şi cea mai importantă companie de distribuţie a produselor IT şi Consumer Electronics de pe piaţa românească - Flamingo Distribution Center, ce deserveşte în prezent un număr de aproximativ 1500 clienţi activi şi acoperă întreg teritoriul ţării prin parteneri locali şi prin cele patru puncte de vânzare regionale, fiecare beneficiind de personal şi depozit dedicat.

Începând din anul 1999, Flamingo are o prezenţă activă şi în plan internaţional, atât în distribuţie cât şi în retail, având în prezent subsidiare în Bulgaria, Croaţia, Olanda, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia şi Muntenegru.

La sfarsitul lunii iunie s-a incheiat cu un succes remarcabil oferta publica initiala de actiuni Flamingo International. În urma acesteia s-a vândut un volum de 19,55 milioane acţiuni (cu 15% mai mult decât volumul iniţial scos la vânzare), obţinându-se 12,5 milioane euro, sumă care va fi investită în proiectele de extindere a companiei: Future Shop, Flamingo Extensiv şi Intensiv, Future World, Retail Internaţional. Flamingo Internaţional este o societate ale cărei acţiuni se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul FLA.

-------------------------------------------

Pentru detalii suplimentare:

Oltea Boldisor

PR Executive, Flamingo International

oltea.boldisor@flamingo.ro

Tel. +40-21-236.20.00

Fax +40-21-236.20.05

Web: www.flamingo.ro; www.fdc.ro; www.flamingo.info

Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo International


oltea.boldisor@flamingo.ro