Flamingo anunta ca va pune accent pe strategia de achizitii si fuziuni

BUCURESTI - 11 octombrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Consiliul de Administratie al Flamingo International SA il numeste pe domnul Dragos Simion in functia de Vicepresedinte al companiei, responsabil cu strategia de achizitii si fuziuni. Functia de Presedinte al Flamingo Computers, pe care acesta a ocupat-o pana in prezent va fi preluata interimar de catre domnul Eduard Samson.

Flamingo anunta ca va pune accent pe strategia de achizitii si fuziuni

"Am analizat cu atentie atat contextul strategic de piata, cat si oportunitatile de accelerare a cresterii firmei si acum consideram ca este momentul sa trecem la un demers sistematic pe linia consolidarii industriei de profil", a declarat domnul Dragos Cinca, Presedinte Flamingo International.

Domnul Dragos Simion are 37 ani si este absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare din Craiova si al programului de MBA in International Business al Norvegian School of Economics and Business Administration, Bergen, Norvegia. Din 2003 domnul Dragos Simion este Presedinte al Consiliului de Administratie al Flamingo Computers.

Domnul Eduard Samson, care va prelua interimar functia de Presedinte al Consiliului de Administratie Flamingo Computers, are 37 de ani, a absolvit Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti si s-a alaturat echipei Flamingo in anul 1995. Din februarie 2004 pana in prezent a detinut functia de Vicepresedinte Flamingo Computers.

Despre Flamingo Computers S.A.

Despre Grupul Flamingo

Flamingo International este societatea holding pentru Grupul Flamingo, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de IT&C&CE din Romania. Flamingo este o companie certificată ISO 9001, atât pentru distribuţia de produse IT şi Consumer Electronics cât şi pentru proiectarea şi producţia de calculatoare. În România firma deţine o reţea de peste 80 de magazine IT şi Consumer Electronics şi filiale în 41 de oraşe.

Conform datelor furnizate de IDC, în 2004 Flamingo şi-a întărit poziţia de lider pe piaţa IT din România, numărul calculatoarelor asamblate în 2004 atingând 60.000 unităţi, ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 25% din totalul sistemelor asamblate în România.

Din grupul Flamingo mai face parte şi cea mai importantă companie de distribuţie a produselor IT şi Consumer Electronics de pe piaţa românească - Flamingo Distribution Center, ce deserveşte în prezent un număr de aproximativ 1500 clienţi activi şi acoperă întreg teritoriul ţării prin parteneri locali şi prin cele patru puncte de vânzare regionale, fiecare beneficiind de personal şi depozit dedicat.

Începând din anul 1999, Flamingo are o prezenţă activă şi în plan internaţional, atât în distribuţie cât şi în retail, având în prezent subsidiare în Bulgaria, Croaţia, Olanda, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia şi Muntenegru.

La sfarsitul lunii iunie s-a incheiat cu un succes remarcabil oferta publica initiala de actiuni Flamingo International. În urma acesteia s-a vândut un volum de 19,55 milioane acţiuni (cu 15% mai mult decât volumul iniţial scos la vânzare), obţinându-se 12,5 milioane euro, sumă care va fi investită în proiectele de extindere a companiei: Future Shop, Flamingo Extensiv şi Intensiv, Future World, Retail Internaţional. Flamingo Internaţional este o societate ale cărei acţiuni se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul FLA.

-------------------------------------------

Pentru detalii suplimentare:

Oltea Boldisor

PR Executive, Flamingo International

oltea.boldisor@flamingo.ro

Tel. +40-21-236.20.00

Fax +40-21-236.20.05

Web: www.flamingo.ro; www.fdc.ro; www.flamingo.info

Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo International


oltea.boldisor@flamingo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/flamingo-computers-s-a-/flamingo-anunta-ca-va-pune-accent-pe-strategia-de-achizitii-si-fuziuni