Flamingo este primul magazin de IT&electronice din România care vinde în regim de TAX FREE

BUCURESTI - 8 martie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Fisiere atasate:

4021-dsc00014-mic.jpg

Începând din luna martie a acestui an cetăţenii străini care achiziţionează produse din magazinele Flamingo îşi pot recupera contravaloarea TVA-ului aferent cumpărării.

Flamingo este primul magazin de IT&electronice din România care vinde în regim de TAX FREE


Pentru a beneficia de sistemul de vânzare în regim de TAX FREE, cumpărătorul trebuie să îndeplinească doar două condiţii: să aibă domiciliul în afara ţării (verificarea se face prin prezentarea paşaportului sau a cărţii de identitate) şi să prezinte factura fiscală aferentă achiziţiei (inclusiv TVA) cu o valoare mai mare de 2.500.000 lei (250 lei noi). Cu aceste documente, cu chitanţa şi formularul completat, clientul se deplasează la un birou vamal pentru a primi viză.
Banii pot fi recuperaţi de la biroul vamal sau chiar din magazinul Flamingo de unde a cumpărat, în acest din urmă caz integral, fără reţinere de comision.
Programul este in faza de pilot, în 15 magazine Flamingo: Bucureşti (Lahovari, Universitate, Cora, Dorobanţi, Ştefan cel Mare, Unirii, USC, Victoriei) si in magazinele din tara : Arad, Cluj, Oradea, Sibiu, Timişoara, Iaşi Mall, Craiova Mercur ; urmând să fie extins şi în alte magazine în viitor.

Despre Flamingo Computers S.A.

Despre Grupul Flamingo
Flamingo este o companie certificată ISO 9001-2000, atât pentru distribuţia de produse IT şi Consumer Electronics cât şi pentru proiectarea şi producţia de calculatoare. În România firma deţine o reţea de 80 de magazine IT şi Consumer Electronics şi filiale în 41 de oraşe.

Conform datelor furnizate de IDC, in 2004 Flamingo şi-a întărit poziţia de lider pe piaţa IT din România, numărul calculatoarelor asamblate în 2004 atingănd 60.000 unităţi (date parţiale in acest moment), ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 25% din totalul sistemelor asamblate în România.

Din grupul Flamingo face parte cea mai importantă companie de distribuţie a produselor IT şi Consumer Electronics de pe piaţa romanească - Flamingo Distribution Center, ce deserveşte în prezent un număr de 1500 clienţi activi şi acoperă întreg teritoriul ţării prin parteneri locali şi prin cele 4 puncte de vânzare regionale, fiecare beneficiind de personal şi depozit dedicat.


Alexandru CIRLAN
Marketing Manager Flamingo Computers
alex@flamingo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/flamingo-computers-s-a-/flamingo-este-primul-magazin-de-itelectronice-din-romania-care-vinde-in-regim-de-tax-free