Flamingo inaugurează în această săptămână la Belgrad primul magazin de retail din lanţul internaţional

BUCURESTI - 11 mai 2005

Comunicat tip General in IT&C

Din această săptămână va funcţiona la Belgrad, Serbia primul magazin Flamingo din lanţul de retail din afara României.

Acest prim magazin este amplasat in centrul Belgradului, pe bulevardul Terazia, investitia ridicandu-se la peste 100.000 Euro. Pana la sfarsitul anului 2005 Flamingo intentioneaza sa opereze un lant de 10 magazine în Serbia.

În luna aprilie toţi angajaţii Flamingo Belgrad au participat la training-uri intensive la sediul central din Otopeni al companiei. De asemenea ei au avut ocazia să vină în contact cu spiritul şi valorile Flamingo şi să vadă pe viu desfăşurarea de forţe de la CERF.

„Am avut surpriza foarte plăcută de a descoperi în Serbia oameni deosebiti, comunicativi, deschişi la nou, foarte motivaţi, care au înţeles foarte repede care este strategia noastră, care ne sunt valorile şi şi le-au însuşit cu entuziasm. De aceea suntem încrezători că strategia noastră de a penetra şi piaţa de retail externă este una care va da roade pe măsura aşteptărilor şi eforturilor materiale şi umane depuse”, a spus Dan Topală, Preşedinte Flamingo Internaţional.

Despre Flamingo Computers S.A.

Despre Grupul Flamingo
Flamingo este o companie certificată ISO 9001, atât pentru distribuţia de produse IT şi Consumer Electronics cât şi pentru proiectarea şi producţia de calculatoare. În România firma deţine o reţea de 80 de magazine IT şi Consumer Electronics şi filiale în 41 de oraşe.
Conform datelor furnizate de IDC, în 2004 Flamingo şi-a întărit poziţia de lider pe piaţa IT din România, numărul calculatoarelor asamblate în 2004 atingând 60.000 unităţi, ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 25% din totalul sistemelor asamblate în România.

Din grupul Flamingo face parte cea mai importantă companie de distribuţie a produselor IT şi Consumer Electronics de pe piaţa romanească - Flamingo Distribution Center, ce deserveşte în prezent un număr de 1500 clienţi activi şi acoperă întreg teritoriul ţării prin parteneri locali şi prin cele patru puncte de vânzare regionale, fiecare beneficiind de personal şi depozit dedicat.

Începând din anul 1999, Flamingo are o prezenţă activă în plan internaţional în activitatea de distribuţie, având în prezent subsidiare în Bulgaria, Croaţia, Olanda, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia şi Muntenegru.

Anul trecut, Flamingo a aniversat 10 ani de existenţă. Cifra de afaceri a grupului pe anul 2004 a fost de 95 milioane USD marcand o creştere cu mai mult de 30% fata de 2003.
Precizăm că toate informaţiile prezentate în acest comunicat au un caracter general informativ. Astfel, ele nu reprezintă în nici un fel o indicaţie de evaluare a potenţialului grupului de firme Flamingo şi nici o promovare cu caracter investiţional referitoare la acţiunile care ar putea face obiectul unei oferte publice viitoare.

Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo Group

oltea.boldisor@flamingo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/flamingo-computers-s-a-/flamingo-inaugureaza-in-aceasta-saptamana-la-belgrad-primul-magazin-de-retail-din-lantul-international