Flamingo prezinta hard-disk-urile Western Digital SATA II

BUCURESTI - 26 iulie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Hard-disk-urile WD Caviar SE16 SATA II combină rata de transfer de 300 MB/s şi memoria cache de 16 MB pentru a avea cea mai bună performanţă din domeniu. Aceste hard-disk-uri fiabile sunt foarte rapide, în acelasi timp având nivelul de zgomot foarte scazut.
Rata de transfer, performanţa (300 MB/s) a drive-urilor SATA, şi memoria cache de 16 MB transformă hard-disk-urile WD Caviar SE16 în cele mai rapide din clasa desktop disponibile pe piaţă.

Tehnologia “Cool operation” confera o mai mare fiabilitate chiar în medii cu temperatura înaltă, cum ar fi video-recordere personale. De aceea aceste drive-uri, care au temperatura cea mai scazută dintre cele existente pe piaţă, reprezintă alegerea celor mai importanţi fabricanţi de consumer electronics şi de PC-uri.


“Quiet” – Tehnologia care a fost denumită de Tom’s Hardware “foarte rapid şi tot atât de silenţios” se repetă în toată familia de drive-uri. A fost minimizat zgomotul la niveluri teoretic sub capacitatea umană de percepţie, cu tehnologia WhisperDrive™. Şi pentru a reduce zgomotul de căutare, algoritmii de cautare read/write au încorporată tehnologia SoftSeek™, rezultând operarea mai eficientă la accesarea şi scrierea datelor.


Specificatii tehnice

Rotational Speed 7,200 RPM (nominal)
Buffer Size 16 MB
Average Latency 4.20 ms (nominal)
Contact Start/Stop Cycles 50,000 minimum


Seek Times (Average)

Read Seek Time (Average)8.9 ms

Write Seek Time (Average) 10.9 ms (average)

Track-To-Track Seek Time 2.0 ms (average)

Full Stroke Seek 21.0 ms (average)

Transfer Rates
Buffer To Host (Serial ATA) 2,400 Mbits/s (Max)
Buffer To Disk 748 Mbits/s (Max)

Despre Flamingo Computers S.A.

Despre Grupul Flamingo

Flamingo International este societatea holding pentru Grupul Flamingo, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de IT&C&CE din Romania. Flamingo este o companie certificată ISO 9001, atât pentru distribuţia de produse IT şi Consumer Electronics cât şi pentru proiectarea şi producţia de calculatoare. În România firma deţine o reţea de peste 80 de magazine IT şi Consumer Electronics şi filiale în 41 de oraşe.
Conform datelor furnizate de IDC, în 2004 Flamingo şi-a întărit poziţia de lider pe piaţa IT din România, numărul calculatoarelor asamblate în 2004 atingând 60.000 unităţi, ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 25% din totalul sistemelor asamblate în România.
Din grupul Flamingo mai face parte şi cea mai importantă companie de distribuţie a produselor IT şi Consumer Electronics de pe piaţa românească - Flamingo Distribution Center, ce deserveşte în prezent un număr de aproximativ 1500 clienţi activi şi acoperă întreg teritoriul ţării prin parteneri locali şi prin cele patru puncte de vânzare regionale, fiecare beneficiind de personal şi depozit dedicat.

Începând din anul 1999, Flamingo are o prezenţă activă şi în plan internaţional, atât în distribuţie cât şi în retail, având în prezent subsidiare în Bulgaria, Croaţia, Olanda, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia şi Muntenegru.
La sfarsitul lunii iunie s-a incheiat cu un succes remarcabil oferta publica initiala de actiuni Flamingo International. În urma acesteia s-a vândut un volum de 19,55 milioane acţiuni (cu 15% mai mult decât volumul iniţial scos la vânzare), obţinându-se 12,5 milioane euro, sumă care va fi investită în proiectele de extindere a companiei: Future Shop, Flamingo Extensiv şi Intensiv, Future World, Retail Internaţional. Astfel, începând din 22 iunie, numărul actiunilor noi Flamingo a crescut cu peste 20% iar valoarea de piaţă a companiei Flamingo International S.A. depăşeşte în acest moment 50 milioane euro la pret de ofertă publică iniţială.
-------------------------------------------
Pentru detalii suplimentare:
Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo International
oltea.boldisor@flamingo.ro
Tel. +40-21-236.20.00
Fax +40-21-236.20.05
Web: www.flamingo.ro; www.fdc.ro; www.flamingo.info

Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo International


oltea.boldisor@flamingo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/flamingo-computers-s-a-/flamingo-prezinta-hard-disk-urile-western-digital-sata-ii