Flamingo prezinta urmatoarea generatie de hard disk-uri seriale ATA II cu o rata de transfer a datelor de 300 MB/s Noile hard-disk-uri WD Caviar® SE16 - pana la de trei ori mai rapide decat EIDE

BUCURESTI - 14 iulie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Flamingo prezinta noile hard-disk-uri WD Caviar® SE16 de la Western Digital, ce ofera o interfata Serial ATA (SATA) cu o rata de transfer de 300 MB/s. Noile hard-disk-uri WD Caviar® SE16 au 16 MB cache –de 2 pana la 8 ori mai mare decat cache-ul hard-disk-urilor din clasa standard desktop - care, combinati cu cei 300 MB/s rata de transfer, furnizeaza un plus de performanta pentru consumatori.

Flamingo prezinta urmatoarea generatie de hard disk-uri seriale ATA II cu o rata de transfer a datelor de 300 MB/s  Noile hard-disk-uri WD Caviar® SE16  - pana la de trei ori mai rapide decat EIDE

Noile hard-disk-uri din clasa standard desktop sunt disponibile acum prin distribuitorii autorizati WD si in PC-urile OEM. Modelele SATA cu o performanta de 300 MB/s, rata de transfer de 3 ori mai mare decat EIDE, plaseaza hard-disk-urile WD Caviar SE16 printre cele mai rapide hard-disk-uri din clasa standard desktop de pe piata , perfect potrivite pentru folosirea in computere de inalta performanta, sisteme multimedia si de gaming.

Hard-disk-urile WD Caviar SE16 se caracterizeaza prin acustica avansata tehnologic, operare silentioasa si fiabilitate extinsa semnificativ pe termen lung, intr-o varietate de aplicatii care folosesc aceste hard-disk-uri in prezent. Avand viteza de rotatie de 7,200 RPM, noile hard-diskuri sunt disponibile la o capacitate de stocare de 250 GB si au o garantie de 3 ani.

Neintrerupta inovatie a produselor WD ne permite sa ne servim mai bine clientii prin imbunatatirea caracteristicilor care conteaza cel mai mult - Serial ATA avansat cu tehnologie 300 MB/s, performanta rapida, hard-diskuri silentioase cu fiabilitate inalta”, a spus Richard E. Rutledge, Vicepresedinte si General Manager al Grupului de Componente WD. "Noul hard-disk din clasa standard desktop WD Caviar SE16 aduce utilizatorilor finali mai multe optiuni pentru numarul in continua crestere al aplicatiilor care folosesc stocarea pe suport magnetic rotativ”.

Consumul scazut de putere, prin designul avansat al electronicelor si firmware-ului face ca temperatura de operare a noilor hard-diskuri WD Caviar SE16 sa fie mult mai scazuta, rezultand o fiabilitate crescuta a hard-disk-ului.

Toate hard-disk-urile WD Caviar protejeaza datele utilizatorilor, avand particularitatile incorporate de detectare si reparare a erorilor, exclusive WD - Data Lifeguard™, care detecteaza, izoleaza si repara automat sectoarele cu probleme, care pot aparea de-a lungul folosirii prelungite a hard-disk-ului.

Despre Western Digital
WD, unul dintre pionierii industriei de stocare a datelor si leader de durata, furnizeaza produse si servicii pentru persoane si organizatii care strang, administreaza si utilizeaza informatia digitala. Activitatea principala a companiei este producerea hard-diskurilor care incorporeaza o inalta performanta si fiabilitate, pastrand datele utilizatorilor la indemana si in siguranta.

WD a fost fondata in 1970. Produsele de stocare ale companiei sunt comercializate pentru fabricantii cei mai importanti de sisteme si reselleri selectati, sub brandurile Western Digital si WD. Vizitati sectiunea “Investitori” a web-site-ului companiei (www.westerndigital.com) pentru a accesa diferite informatii financiare si despre investitori.

Despre Flamingo Computers S.A.


Despre Grupul Flamingo

Flamingo International este societatea holding pentru Grupul Flamingo, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de IT&C&CE din Romania. Flamingo este o companie certificată ISO 9001, atât pentru distribuţia de produse IT şi Consumer Electronics cât şi pentru proiectarea şi producţia de calculatoare. În România firma deţine o reţea de peste 80 de magazine IT şi Consumer Electronics şi filiale în 41 de oraşe.
Conform datelor furnizate de IDC, în 2004 Flamingo şi-a întărit poziţia de lider pe piaţa IT din România, numărul calculatoarelor asamblate în 2004 atingând 60.000 unităţi, ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 25% din totalul sistemelor asamblate în România.
Din grupul Flamingo mai face parte şi cea mai importantă companie de distribuţie a produselor IT şi Consumer Electronics de pe piaţa românească - Flamingo Distribution Center, ce deserveşte în prezent un număr de aproximativ 1500 clienţi activi şi acoperă întreg teritoriul ţării prin parteneri locali şi prin cele patru puncte de vânzare regionale, fiecare beneficiind de personal şi depozit dedicat.

Începând din anul 1999, Flamingo are o prezenţă activă şi în plan internaţional, atât în distribuţie cât şi în retail, având în prezent subsidiare în Bulgaria, Croaţia, Olanda, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia şi Muntenegru.
La sfarsitul lunii iunie s-a incheiat cu un succes remarcabil oferta publica initiala de actiuni Flamingo International. În urma acesteia s-a vândut un volum de 19,55 milioane acţiuni (cu 15% mai mult decât volumul iniţial scos la vânzare), obţinându-se 12,5 milioane euro, sumă care va fi investită în proiectele de extindere a companiei: Future Shop, Flamingo Extensiv şi Intensiv, Future World, Retail Internaţional. Astfel, începând din 22 iunie, numărul actiunilor noi Flamingo a crescut cu peste 20% iar valoarea de piaţă a companiei Flamingo International S.A. depăşeşte în acest moment 50 milioane euro la pret de ofertă publică iniţială.
-------------------------------------------
Pentru detalii suplimentare:
Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo International
oltea.boldisor@flamingo.ro
Tel. +40-21-236.20.00
Fax +40-21-236.20.05
Web: www.flamingo.ro; www.fdc.ro; www.flamingo.info

Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo International


oltea.boldisor@flamingo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/flamingo-computers-s-a-/flamingo-prezinta-urmatoarea-generatie-de-hard-disk-uri-seriale-ata-ii-cu-o-rata-de-transfer-a-datelor-de-300-mbsnoile-hard-disk-uri-wd-caviarr-se16-pana-la-de-trei-ori-mai-rapide-decat-eide