Flamingo şi ACER au încheiat un contract de distribuţie

BUCURESTI - 8 august 2005

Comunicat tip General in IT&C

Incepând din luna august 2005 Flamingo Internaţional a devenit distribuitor oficial Acer.

Flamingo şi ACER au încheiat un contract de distribuţie

Parteneriatul prevede comercializarea produselor ACER atât prin reţeaua de distribuţie Flamingo Distribution Center cât şi în cea de retail. Astfel, Flamingo îşi măreşte portofoliul cu produse cu un înalt grad de calitate şi fiabilitate iar Acer va avea acoperire la nivelul întregii ţări prin reţeaua de magazine şi parteneri FDC.
În urma acestui contract, Flamingo va include în oferta sa notebook-uri (dintre care menţionăm gama Acer Aspire adresată segmentului SOHO (Small Office-Home Office) şi TravelMate adresată segmentului business) şi monitoare LCD Acer.
„Intră în modelul nostru de business să ne completăm în permanenţă gama de produse, să aducem clienţilor nostri ceea ce este nou şi performant în domeniu, aşa că semnarea acestui parteneriat este un pas normal, logic. Şi desigur, şirul alianţelor noastre va merge mai departe”, a declarat domnul Dan Topală, Vicepreşedinte Flamingo Internaţional.
Amintim că anul acesta Flamingo a mai semnat contracte similare cu Hewlett-Packard, Fujitsu-Siemens Computers, IBM şi Olympus.

Despre Acer
Acer este în top cinci comercianţi de PC-uri la nivel mondial, proiectând şi promovând soluţii IT simple şi de încredere. Din anul 2000 Acer se concentrează pe promovarea la nivel mondial a produselor sale de marcă: desktop-uri şi PC-uri mobile, servere şi capacităţi de stocare, display-uri, periferice, soluţii e-business pentru afaceri, guvern, educaţie şi consumatorii finali. Înfiinţată în 1976, Acer are în prezent 5600 angajaţi şi acoperă prin dealeri şi distribuitori mai mult de 100 de ţări. Veniturile companiei în 2004 au atins şapte miliarde de USD.

Despre Flamingo Computers S.A.

Despre Grupul Flamingo

Flamingo International este societatea holding pentru Grupul Flamingo, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de IT&C&CE din Romania. Flamingo este o companie certificată ISO 9001, atât pentru distribuţia de produse IT şi Consumer Electronics cât şi pentru proiectarea şi producţia de calculatoare. În România firma deţine o reţea de peste 80 de magazine IT şi Consumer Electronics şi filiale în 41 de oraşe.
Conform datelor furnizate de IDC, în 2004 Flamingo şi-a întărit poziţia de lider pe piaţa IT din România, numărul calculatoarelor asamblate în 2004 atingând 60.000 unităţi, ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 25% din totalul sistemelor asamblate în România.
Din grupul Flamingo mai face parte şi cea mai importantă companie de distribuţie a produselor IT şi Consumer Electronics de pe piaţa românească - Flamingo Distribution Center, ce deserveşte în prezent un număr de aproximativ 1500 clienţi activi şi acoperă întreg teritoriul ţării prin parteneri locali şi prin cele patru puncte de vânzare regionale, fiecare beneficiind de personal şi depozit dedicat.

Începând din anul 1999, Flamingo are o prezenţă activă şi în plan internaţional, atât în distribuţie cât şi în retail, având în prezent subsidiare în Bulgaria, Croaţia, Olanda, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia şi Muntenegru.
La sfarsitul lunii iunie s-a incheiat cu un succes remarcabil oferta publica initiala de actiuni Flamingo International. În urma acesteia s-a vândut un volum de 19,55 milioane acţiuni (cu 15% mai mult decât volumul iniţial scos la vânzare), obţinându-se 12,5 milioane euro, sumă care va fi investită în proiectele de extindere a companiei: Future Shop, Flamingo Extensiv şi Intensiv, Future World, Retail Internaţional.
-------------------------------------------
Pentru detalii suplimentare:
Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo International
oltea.boldisor@flamingo.ro
Tel. +40-21-236.20.00
Fax +40-21-236.20.05
Web: www.flamingo.ro; www.fdc.ro; www.flamingo.info

Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo International

oltea.boldisor@flamingo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/flamingo-computers-s-a-/flamingo-si-acer-au-incheiat-un-contract-de-distributie