iPOD Nano în România numai în magazinele Future Shop

BUCURESTI - 19 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Cel mai mic mp3 player din lume iPod nano este acum prezent în România. Lansat pe 7 septembrie în Statele Unite în cadrul mult anticipatei conferinţe de presă comune a Apple şi Motorola, cel mai nou membru al celebrei serii de playere mp3 – iPod a devenit rapid o vedetă, mai multe magazine Apple din SUA epuizând rapid primele stocuri. La doar cateva zile după lansarea din SUA, Flamingo aduce deja iPod nano în România prin intermediul reţelei sale de magazine Future Shop.

iPOD Nano în România numai în magazinele Future Shop

Apple iPod nano are nişte dimensiuni uimitor de mici: 3,5 x 1,6 x 0,27 inch, adică cu aproximativ 60% mai mic decât iPOD mini. Grosimea sa este aproximativ aceiaşi cu a unui creion obişnuit. Cu toate acestea noul model de mp3 player are o capacitate destul de mare, cei 2 GB putând în magazina aproximativ 500 de melodii (1.000 in varianta de 4 GB). Greutatea totală a iPod nano este de numai 42 de grame.

Este uşor să găseşti şi să asculţi muzică pe iPod nano. Meniul simplu permite căutarea în funcţie de autor, numele albumului, numele melodiei sau genul de muzică. Opţiunea Shuffle, pentru cei care preferă să amestece cântecele, este şi ea disponibilă. Ecranul de 1,5 inch al iPod nano face ca muzica să şi arate bine, nu numai să se audă. Împreună cu cântecele puteţi viziona pe ecranul color de 176/132 pixeli, imagini legate de albumul ascultat.

Ca şi predecesorii săi, iPod nano este dotat cu conectivitate pentru USB 2.0 şi cu sistemul de navigare „Click Wheel”, care îl diferenţiază de toate celelalte playere mp3 de pe piaţă. Spre deosebire de iPod Mini şi de iPod-ul original, iPod nano foloseşte memorii Flash în loc de hard-disk, oferind astfel o autonomie de 14 ore.

În plus, iPod nano oferă şi facilităţi suplimentare, cum ar fi calendarul, agenda sau ceasul. Pe lângă acestea iPod nano oferă şi posibilitatea de a bloca accesul la ecran printr-o parolă. În momentele de plictiseală vă puteţi delecta cu cele patru jocuri incluse: Music Quiz, Solitaire, Brick şi Parachute.

În România Apple iPod este disponibil începând din această săptămână în lanţul de magazine Future Shop, al Flamingo. În prezent oferta Flamingo de playere mp3 este cea mai mare de pe piaţă.

Despre Flamingo Computers S.A.

Despre Grupul Flamingo

Flamingo International este societatea holding pentru Grupul Flamingo, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de IT&C&CE din Romania. Flamingo este o companie certificată ISO 9001, atât pentru distribuţia de produse IT şi Consumer Electronics cât şi pentru proiectarea şi producţia de calculatoare. În România firma deţine o reţea de peste 80 de magazine IT şi Consumer Electronics şi filiale în 41 de oraşe.

Conform datelor furnizate de IDC, în 2004 Flamingo şi-a întărit poziţia de lider pe piaţa IT din România, numărul calculatoarelor asamblate în 2004 atingând 60.000 unităţi, ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 25% din totalul sistemelor asamblate în România.

Din grupul Flamingo mai face parte şi cea mai importantă companie de distribuţie a produselor IT şi Consumer Electronics de pe piaţa românească - Flamingo Distribution Center, ce deserveşte în prezent un număr de aproximativ 1500 clienţi activi şi acoperă întreg teritoriul ţării prin parteneri locali şi prin cele patru puncte de vânzare regionale, fiecare beneficiind de personal şi depozit dedicat.

Începând din anul 1999, Flamingo are o prezenţă activă şi în plan internaţional, atât în distribuţie cât şi în retail, având în prezent subsidiare în Bulgaria, Croaţia, Olanda, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia şi Muntenegru.

La sfarsitul lunii iunie s-a incheiat cu un succes remarcabil oferta publica initiala de actiuni Flamingo International. În urma acesteia s-a vândut un volum de 19,55 milioane acţiuni (cu 15% mai mult decât volumul iniţial scos la vânzare), obţinându-se 12,5 milioane euro, sumă care va fi investită în proiectele de extindere a companiei: Future Shop, Flamingo Extensiv şi Intensiv, Future World, Retail Internaţional. Flamingo Internaţional este o societate ale cărei acţiuni se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul FLA.

-------------------------------------------

Pentru detalii suplimentare:

Oltea Boldisor

PR Executive, Flamingo International

oltea.boldisor@flamingo.ro

Tel. +40-21-236.20.00

Fax +40-21-236.20.05

Web: www.flamingo.ro; www.fdc.ro; www.flamingo.info

Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo International


oltea.boldisor@flamingo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/flamingo-computers-s-a-/ipod-nano-in-romania-numai-in-magazinele-future-shop