Nokia N90 în reţeaua Flamingo şi Future Shop

BUCURESTI - 9 august 2005

Comunicat tip General in IT&C

Flamingo îşi adaugă în portofoliul de telefoane mobile comercializate modelul de ultimă generaţie: Nokia N90.

Nokia N90 în reţeaua Flamingo şi Future Shop

Flamingo este atât unul dintre liderii pieţei de retail IT&C cât şi unul dintre susţinătorii ideii de mobilitate, creând chiar un nou concept de magazin dedicat acesteia: Future Shop. Telefoanele GSM reprezintă o componentă cheie a celor două domenii, iar Flamingo le acordă o atenţie deosebită, actualizându-şi continuu portofoliul cu cele mai noi şi mai performante modele.

Dispunând de lentile Carl Zeiss şi un set de funcţionalităţi avansate de cameră digitală, Nokia N90 este destinat persoanelor pasionate de tehnologia de ultima oră, care preţuiesc ultimele noutăţi în materie de fotografiere în mişcare. Nokia N90 dispune de o cameră de 2 megapixeli cu autofocus şi un zoom digital de 20x, bliţ integrat, dispunere macro pentru reproducerea fidelă a imaginilor surprinse de la mică distanţă şi posibilităţi avansate de captură video, cu capabilităţi de editare pe telefon.

"Estimăm că în acest an piaţa telefoanelor mobile cu cameră va creşte de peste patru ori faţă de piaţa de camere digitale", a declarat Juha Putkiranta, Senior Vice President al diviziei de Multimedia Imaging din cadrul Nokia. "Nu numai că piaţa face un pas uriaş înainte, aşa cum o dovedeşte Nokia N90, dar şi funcţionalităţile telefoanelor mobile cu cameră se dezvoltă rapid, pentru a satisface cerinţele celui mai exigent utilizator dornic să facă fotografii. Cu designul său inovator multi-pivot răsuceşte-şi-fotografiază, am făcut telefonul mobil mai uşor de folosit şi l-am îmbogăţit cu funcţii pentru imagini de înaltă calitate."

Ajutat de cele două ecrane, Nokia N90 are două dispuneri ergonomice pentru fotografiere instantă şi surprindere de secvenţe video. Răsuciţi pur şi simplu mânerul unic al camerei rotabile, iar camera de 2 megapixeli este automat pregătită să facă fotografii de înaltă calitate, într-o secundă. O tastă specială pentru fotografii şi afişajul de pe capac (128 x 128 pixeli) cu până la 65.536 culori folosit ca vizor, fac şi mai uşoară fotografierea. Deschideţi şi răsuciţi ecranul principal (352 x 416 pixeli) şi Nokia N90 este pregătit să filmeze la calitate înaltă în format MP4, folosind rezoluţia înaltă (352 x 416 pixeli) şi afişajul cu 262.144 culori. Tastele speciale pentru înregistrare şi zoom, care include un zoom digital de 8x pentru conţinutul video, oferă posibilitatea de a filma folosind o singură mână.

Făcând parte din Nokia Nseries, o nouă gamă de dispozitive multimedia care combină funcţionalităţi bogate într-un singur terminal, Nokia N90 beneficiază de convergenţa funcţiilor pentru imagini, a funcţiilor pentru telefoane inteligente şi 3G. Funcţiile posibile prin 3G, printre care telefonie video two-way, împărtăşire de conţinut video şi push email, sunt completate de o agendă, redare video în timp real, browser Internet şi programe suplimentare.

Despre Flamingo Computers S.A.

Despre Grupul Flamingo

Flamingo International este societatea holding pentru Grupul Flamingo, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de IT&C&CE din Romania. Flamingo este o companie certificată ISO 9001, atât pentru distribuţia de produse IT şi Consumer Electronics cât şi pentru proiectarea şi producţia de calculatoare. În România firma deţine o reţea de peste 80 de magazine IT şi Consumer Electronics şi filiale în 41 de oraşe.
Conform datelor furnizate de IDC, în 2004 Flamingo şi-a întărit poziţia de lider pe piaţa IT din România, numărul calculatoarelor asamblate în 2004 atingând 60.000 unităţi, ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 25% din totalul sistemelor asamblate în România.
Din grupul Flamingo mai face parte şi cea mai importantă companie de distribuţie a produselor IT şi Consumer Electronics de pe piaţa românească - Flamingo Distribution Center, ce deserveşte în prezent un număr de aproximativ 1500 clienţi activi şi acoperă întreg teritoriul ţării prin parteneri locali şi prin cele patru puncte de vânzare regionale, fiecare beneficiind de personal şi depozit dedicat.

Începând din anul 1999, Flamingo are o prezenţă activă şi în plan internaţional, atât în distribuţie cât şi în retail, având în prezent subsidiare în Bulgaria, Croaţia, Olanda, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia şi Muntenegru.
La sfarsitul lunii iunie s-a incheiat cu un succes remarcabil oferta publica initiala de actiuni Flamingo International. În urma acesteia s-a vândut un volum de 19,55 milioane acţiuni (cu 15% mai mult decât volumul iniţial scos la vânzare), obţinându-se 12,5 milioane euro, sumă care va fi investită în proiectele de extindere a companiei: Future Shop, Flamingo Extensiv şi Intensiv, Future World, Retail Internaţional.
-------------------------------------------
Pentru detalii suplimentare:
Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo International
oltea.boldisor@flamingo.ro
Tel. +40-21-236.20.00
Fax +40-21-236.20.05
Web: www.flamingo.ro; www.fdc.ro; www.flamingo.info

Oltea Boldisor
PR Executive, Flamingo International


oltea.boldisor@flamingo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/flamingo-computers-s-a-/nokia-n90-in-reteaua-flamingo-si-future-shop