Flash Lighting și Flashnet: parteneriatul care luminează calea pentru #smartcities în România

Brasov - 1 septembrie 2020

Comunicat tip General in Afaceri, Tehnologie

În urmă cu 10 ani, folosind infrastructura și know-how-ul de la Flash Lighting Services și tehnologia smart de la Flashnet, cele două companii au pus bazele unui proiect care va transforma România pentru totdeauna: adăugarea unor funcționalități inteligente la infrastructura de iluminat public și utilizarea lor ca bază pentru viitoarele orașe inteligente.

La Flashnet, folosim tehnologia pentru a ne imagina și construi soluții inteligente pentru viitor. Parteneriatul nostru cu Flash Lighting ne-a ajutat să influențăm viața a milioane de oameni cu tehnologiile noastre și suntem recunoscători pentru această oportunitate. Astăzi, tehnologia avansează mai repede ca niciodată și suntem hotărâți să continuăm acest parteneriat și să susținem eforturile de a plasa România în fruntea inovației iluminatului inteligent.

Lorand Mozes, CEO Flashnet

Flash Lighting Services S.A. este unul dintre cei mai importanți și experimentați integratori naționali ai soluțiilor profesionale de iluminat public din România. Lider de piață în introducerea sistemelor de iluminat cu LED, compania pledează pentru un mix diversificat de tehnologii moderne pentru iluminat stradal.

Ca furnizor de servicii de iluminat, FLS oferă soluții integrate de iluminat stradal de mai bine de 18 ani (audit și sondaje, inginerie, echipamente, lucrări de instalare, gestionare și soluții de finanțare). Cu sediul central în București, gestionează peste 90 000 de lămpi în București, Brașov, Alba Iulia, Constanța și în multe alte orașe importante din România.

În ultimii 10 ani, Flashnet și Flash Lighting au lucrat împreună pentru modernizarea iluminatului public, fiind pionieri în integrarea sistemelor de iluminat public inteligent în orașele românești. Parteneriatul a ajutat la introducerea noțiunii de oraș inteligent în municipalitățile din România, iar lucrurile au evoluat rapid.

Astăzi, ambele companii sunt mândre să fi fost inovatori în dezvoltarea orașelor inteligente. Senzori și dispozitive din toată lumea alimentate și gestionate prin rețeaua de iluminat stradal, încărcătoare de vehicule electrice integrate în rețea și combinând mai multe tehnologii de comunicare în același proiect sau iluminare adaptivă – sunt doar câteva exemple.

Companiile caută să găsească cele mai bune soluții și să aducă un plus de valoare pentru orașe, comunități, parteneri și clienți prin utilizarea celor mai potrivite tehnologii, abilități profesionale, precum și cele mai bune practici din industria iluminatului.

În cadrul acestui parteneriat, cele două companii au desfășurat proiecte de iluminare inteligentă folosind lumini LED moderne controlate independent, inclusiv iluminare festivă, arhitecturală și semafoare. Flash Lighting a adăugat funcționalități inteligente prin soluția inteliLIGHT dezvoltată de FLASHNET, cu diverse opțiuni de montare și folosind tehnologii precum LoRaWAN, NB-IoT sau GSM pentru a comunica cu software-ul de telegestiune inteliLIGHT. Mai mult, funcționalități și integrări suplimentare precum CCTV, butoane de panică sau încărcătoare de vehicule electrice au fost instalate, spre exemplu, în proiectul Brașov Smart City.

Parteneriatul s-a dovedit benefic pentru sectorul iluminatului public (prin furnizarea de soluții inteligente și eficiente), pentru comunități (prin îmbunătățirea siguranței personale și a calității vieții oamenilor) și pentru mediu (prin reducerea consumului de energie și a nivelului de poluare).

Despre Flashnet

Flashnet, o companie de tehnologie înființată acum mai bine de 15 ani la Brașov, a ajuns să fie unul din cei mai importanți furnizori de soluții integrate hardware și software pentru orașe inteligente (smart city). De-a lungul anilor, Flashnet a ajutat la reducerea poluării și îmbunătățirea standardului de viață a milioane de oameni din toată lumea. Un studiu independent a poziționat recent compania în primele 5 firme furnizoare de soluții inteligente de iluminat public. Din 2018, compania face parte din grupul Engie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/flashnet/flash-lighting-si-flashnet-parteneriatul-care-lumineaza-calea-pentru-smartcities-in-romania