Pe piata romaneasca se simte un aer vest-european in managementul flotelor auto

BUCURESTI - 14 decembrie 2006

Comunicat tip General in Auto

Daniel Ivan, Directorul Executiv al Fleet Management Services (FMS), considera ca piata romaneasca este din ce in ce mai educata in privinta abordarii temei externalizarii administrarii flotelor auto catre firme specializate in domeniu si a inchirierii pe termen lung.

In ultimul trimestru al anului 2006, deschiderea manifestata de publicul-tinta pentru acest tip de outsourcing s-a manifestat vizibil, lucru reflectat si in cifra de afaceri a companiei care a depasit 1.600.000 USD pe primele 11 luni ale anului, estimarea pentru intregul an fiind de 2.000.000 USD.
In ultimele luni ale acestui an, FMS a semnat contracte noi cu companii precum Perfetti van Melle, Bricostore, Robert Bosch, Buderus Romania sau M-I Petrogas. Acestea au adus flota pentru care FMS asigura management integral la nivelul de 2500 de unitati, cu 85% mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2005 cand dimensiunea parcului gestionat de FMS era de 1.350 de vehicule.
Evenimentul preluarii in administrare a parcului auto al reprezentantei Perfetti van Melle in Romania (producatorul brand-urilor de dulciuri, binecunoscute pe piata romaneasca, Mentos, Alpenliebe, Golia si Happydent) se constituie intr-o premiera pentru FMS, avand in vedere ca head-office-ul acestei companii nu se afla in Bucuresti, ci in Cluj. Castigarea acestui client a fost posibila datorita faptului ca FMS este singura companie din domeniu care activeaza cu personal operativ in afara Bucurestiului, avand birouri proprii in Timisoara, Cluj si Iasi.
Cresterea interesului pentru serviciile de administrare a flotelor auto, cat si pentru inchirierea de vehicule pe termen lung cu servicii incluse, este determinata de tendinta pietelor internationale prezenta si in Romania prin companiile multinationale care sunt deja familiarizate cu avantajele acestui sistem.
Alti factori determinanti ai acestui interes crescand sunt popularizarea produselor si serviciilor de gen in media de specialitate si promovarea intensa pe care firmele ce activeaza in domeniu o realizeaza produselor si serviciilor lor.
«Rezultatele obtinute la finele acestui an, precum si faptul ca in acest moment FMS are in derulare negocieri pentru incheierea de contracte cu flote care totalizeaza cca 1500 de vehicule, ne indreptatesc sa credem ca trendul pietei romanesti in privinta outsourcing-ului administrarii flotelor auto este pozitiv si va marca o accelerare in cursul anului 2007, cand previzionam ca vom avea sub contract aproximativ 5000 de vehicule » afirma domnul Daniel Ivan.
Un argument forte pentru aceste previzionari este reprezentat si de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, dificultatile survenite din alinierea la standardele, practicile si directivele impuse de aceasta determinand companiile sa lase responsabilitatea administrarii flotelor auto in grija unor firme specializate. Integrarea va intensifica totodata si relatiile de concurenta dintre firme, iar reusita va depinde de concentrarea pe afacerea lor de baza si de externalizarea activitatii departamentelor auxiliare.
« Aerul vest-european resimtit de noi si pe piata romaneasca se va manifesta nu doar la nivelul cererii, ci si al ofertei. Un public-tinta mai informat, mai educat in domeniu, este mai selectiv in privinta ofertei de servicii. Acest lucru va antrena o crestere a calitatii serviciilor prestate, pe piata rezistand doar acele companii care au si expertiza si infrastructura necesare, conditii financiare accesibile dar si un inalt grad de flexibilitate si apropiere fata de nevoile clientilor. » mai declara domnul Daniel Ivan.
FMS pregateste lansarea de noi produse si servicii pentru anul 2007 menite sa asigure consolidarea pozitiei de lider al pietei romanesti in domeniul managementului flotelor auto. De asemenea, in cursul anului 2007, in functie de raspandirea geografica a flotelor auto administrate, planul de dezvoltare teritoriala va continua cu deschiderea a inca 3-4 birouri noi in orase importante precum: Brasov, Galati, Constanta, Craiova, Pitesti, Oradea, Sibiu sau Bacau.

Despre Fleet Management Services

FMS este primul prestator profesionist de servicii de administrare flote auto pe piata romaneasca, asigurand clientilor sai transparenta totala asupra costurilor prin sisteme de raportare adaptate cerintelor individuale ale clientului, facturarea lunara centralizata a tuturor operatiunilor de intretinere si reparatii la nivel national pentru principalele marci de autovehicule comercializate in Romania, precum si servicii de inchiriere de autovehicule pe termen lung (intre 12 si 60 de luni).
Avand o echipa de profesionisti cu peste 10 ani de experienta, FMS a reusit, pana in acest moment, sa incheie contracte de management integral cu peste 30 de firme, insumand mai mult de 2.500 de autoturisme, utilitare usoare si camioane, si sa asigure management partial pentru alte aproximativ 1000 de vehicule pe an.
Aplicand filosofia oferirii de servicii flexibile si de calitate, FMS detine, in acest moment, un portofoliu prestigios de clienti precum: A&D Pharma (Mediplus si Sensiblu), Alstom, Aviva Asigurari, Coca Cola Romania, Alpha Leasing, Intersnack (Chio), Bricostore, Intrarom, M-I Petrogas, Ozone Laboratories, EFG Eurobank Leasing, Robert Bosch, Finconta, etc.
La nivel national, FMS activeaza cu 4 birouri deschise in Bucuresti, Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca.

Madalina Stoica
Marketing Manager
Fleet Management Services
Tel / Fax: +40-21- 404.14.13 / 404.14.14