9 sfaturi utile pentru a alege centrala termică pe lemne potrivită

Drobeta Turnu Severin - 13 decembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Odată cu apariția sezonului rece cu siguranță îți pui problema obținerii unui confort termic adecvat la nivel de locuință, mai ales dacă locuiești în sate izolate sau în zone montane, la kilometrii depărtare de orașele de proveniență ale acestora.

Centrale termice pe lemne

Centrale termice pe lemne

   Daca până acum soba clasică capabilă să furnizeze căldură locuinței a dus greul, odata cu trecerea timpului materialul său de confecționare, precum și alte procese adiacente cu siguranță își pierd din valoare, lucru care te face sa scoți mai mulți bani din buzunar fie pentru îmbunătățirea randamentului sau a materialului de ardere.

Centralele termice moderne, recomandările experților pentru rezultate convenabile

Tradiționalele sobe sunt fără doar și poate un element reprezentativ al zonei rurale, dar și anumitor locații din țară unde se păstrează vii tradițiile civilizației.

Dacă ești adeptul obiceiurilor acestea nu trebuie să îți faci griji, deoarece o centrală pe lemne nu vine decât să aducă un plus tehnologic, un randament mai ridicat și posibilitatea economisirii unor resurse financiare, grație consumului de combustibil vizibil mai redus.

Care sunt criteriile care te pot ajuta să obții un produs bun, raportat la prețul exprimat?

 Atunci când se aduce în discuție o asemenea instalație ce prezintă o tehnologie specifică, trebuie să ne gândim la anumite caracteristici care trebuie să le prezinte pentru a oferi longevitate, eficiență și un raport de funcționare adecvat.

Astfel, reperele constructive ce fac referire la tipologie, mod de funcționare, sisteme de  protecție, volum sau format tind să fie deosebit de importante în acest caz.

Potențialul de funcționare diferă de la o centrală termică la alta

Exprimând criteriul de funcționare, putem identifica două feluri de centrale termice și anume cele cu ardere obișnuită și cele gazificante. 

Care este diferența dintre cele două? Dacă faci referire la o centrală termică oarecare, aceasta în urma raporturilor de ardere, dar și altor procese anexe identifică un  potențial de funcționare de până la 70%, iar în urma acestora se pot depune numeroase depozite de scrum sau alte noxe.

Dacă doriți să aduceți în discuție modul de funcționare al unei centrale termice ce funcționează cu ajutorul gazificării, un proces ce produce numeroase transformări asupra combustibilului indiferent de forma sa de agregare, avantajele sunt vizibil mai numeroase.

În primul rând se pot identifica procese de ardere bine întreținute, fără să mai existe pierderi masive de combustibil sau substanțe adiacente, lucru care conduce la oferirea unui potențial de funcționare cu până la 24% mai puternic.

De ce să alegi o centrală ce funcționează pe gazeificare?

Cu siguranță dorești ca procesele de întreținere ce sunt identificate în randul acestei centrale termice să fie puține, iar întrebuințarea ta să fie minimă.

Alegerea unei centrale ce funcționează cu ajutorul acestui proces convex, conduce la diminuarea cantității de noxe gazoase ce sunt formate în urma schimbului de combustibil și mai mult decât atât camera de depozitare a lemnelor prezintă o dimensiune mai extinsă, fapt care te poate conduce la introducerea diferitelor tipuri de structuri.

Centralele termice profesionale îți permit să alimentezi cu diferite tipuri de compoziții solide

Uneori adăugatul lemnului la nivelul instalației de încălzire poate fi o muncă destul de obositoare, drept pentru care producătorii de top ne propun chiar și modele ce prezintă posibilitatea de umplere automată a spațiului de combustibil prelucrat.

Mai mult decât atât, știai că există chiar și alte tipuri de combustibili unanim acceptați în rândul acestor dispozitive tehnologice moderne?

Una din principalele curiozități propuse de promoterii  de centrale termice de top constă în acceptarea și altor tipuri de combustibil, cum ar fi peleții, niște granule de dimensiuni reduse obținute prin procese industriale desăvârșite. 

Cazanul, elementul constructiv care face diferența în procesul încălzirii

Atunci când alegi modalitatea de exprimare a centralei termice care să îți reprezinte casa fără doar și poate trebuie să te orientezi spre alegerea unui cazan cât mai voluminos, dar fără să neglijezi și alte aspecte constructive ale camerei unde va fi amplasată,  precum și randamentul de putere oferit de acesta comparativ cu procesul arderii.

Pentru a identifica acest raport este necesar să vă întrebați care sunt limitele necesare din punct de vedere termic al spațiului în care locuiți, precum și dimensiunea camerelor existente sau exprimarea izolației interne, lucru care în final va delimita și numeristica puterii calorice oferite.

Boilerul, elementul decisiv în nevoile familiei

Pentru a delimita spre ce specificații trebuie să vă orientați atenția asupra boilerului prezent într-o centrală termică de calitate, trebuie mai întâi să vă întrebați care sunt nevoile membrilor familiei și ce consum de apă se face la nivelul unei zile într-un mod estimativ.

Astfel, spre exemplu, o familie cu cel mult 4 persoane ar trebui să își orienteze atenția spre un boiler cu o capacitate de cel mult 60 litri, suficient cât să ofere nivelul de încălzire a fluidului potrivită.

În cazul în care vorbim de operațiuni ce se desfășoară simultan la nivelul unei familii numeroase, atunci cu siguranță ar trebui să vă îndreptați atenția spre o cifră ceva mai ridicată.

Spre exemplu dacă în timp ce dumneavoastră preparați hrana pentru familie și folosiți ghiuveta, iar la baie se identifică exercitarea unor procese de întreținere corporală simultan, acest lucru va necesita un nivel mai ridicat al circuitului de apă prelucrată.

În acest caz un volum de 90 până la 100 litri de apă ce poate fi încălzită ar fi indicat să existe în rândul propriei tale centrale termice.

Sistemul de siguranță, elementul decisiv care conchide descrierea unei centrale termice performante

În rândul unei asemenea instalații ce are la bază procese termice desăvârșite este foarte important să existe protecție asupra fenomenului des întâlnit în acest caz numit supraîncălzire.

Știai că pentru a oferi posibilitatea unei asemenea structuri să funcționeze fără erori pe termen lung, prezența anumitor elemente constructive este necesară?

Spre exemplu, ar trebui să te informezi cu privire la elemente precum ventilator electronic sau serepentină de răcire, elemente de tranzit care asigură  atât eficacitatea proceselor de ardere cât și expunerea în fața unor procese de consum. 

Oamenii întreprinzători au nevoie de sfaturi utile

1. Alege centrala termică care să reprezinte cu succes nevoile tale și ale familiei și asigură-te că obții un preț bun în conformitate cu resursele financiare avute.

2. Efectuează niște măsurători precise care să te conducă la plasamentul ideal al centralei termice potrivite pentru locuința ta în funcție și de alți factori constructivi ai casei și asigură-te că nivelul de fiabilitate și productivitate ale acesteia sunt cele dorite.

3. Realizează cumpărături din mediul online, acolo unde reducerile de preț sunt semnificative, iar diferite filtre de căutare te vor ajuta să ajungi rapid la exprimarea tuturor așteptărilor avute.

Pentru mai multe sfaturi legate de centralele termice si instalatiile sanitare nu ezitati sa ne contactati : www.bobcomprest.ro sau 0748.113.489