Asociatia Culturala Flower Power premiaza micii artisti si profesorii de arte, la final de an

BUCURESTI - 8 decembrie 2014

Comunicat tip Administrativ / Management in Educatie / Cultura

Asociația Culturală Flower Power organizează pe 11 decembrie, cea de-a doua ediție a Galei ”Speranță pentru micii artiști”, un eveniment dedicat promovării educației prin intermediul artelor și a performanțelor în acest domeniu, semnate de profesori, prin rezultatele obținute cu copiii.
Spectacolul va prezenta momente artistice susținute de copii: spectacol de teatru, expoziții de pictură, dans, interpretare muzicală, prezentând în același timp școlile de arte, dar și companiile care au inițiative de apreciat în domeniul educației. La eveniment vor participa copii și profesori de la școli de muzică, teatru, dans, șah, arte plastice. Ei vor primi din partea Asociației Culturale Flower Power și a partenerilor acestui eveniment, premii constând în cursuri de arte, servicii destinate copiilor, cât și cadouri de Crăciun. Cadoul cel mai frumos oferit de Asociatia Culturala Flower Power va fi însă întâlnirea cu artiștii profesioniști, care vor urca pe scena evenimentului, special pentru copii. Au fost invitati sa participe la spectacol artistii Grigore Lese, Cătălin Neamțu, Eugen Cristea și artistul plastic Antonina Utchin, care va prezenta o expoziție de portrete de copii. Vor fi alături de copii la acest eveniment și Mircea Gheorghiu, actor și profesor la Universitatea de Artă Teatrală și Ciematografică din București.
Gala ”Speranță pentru micii artiști” va fi promovată și de Televiziunea Română, partener media al evenimentului.

Asociatia Culturala Flower Power premiaza micii artisti si profesorii de arte, la final de an
 ”Profesorul nu este cel care te învață, ci cel care te învață cum să înveți ”: 

Din filozofia asiatica

Pe 11 decembrie, părinții, profesorii și copiii sunt invitați la Casa de Cultură a Studenților din București unde, începând cu ora 17:00 va avea loc Gala ”Speranță pentru micii artiști”, ediția a II-a.

Organizatorii au selectat pentru această gală, următoarele şcoli de arte pentru copii:

SILVER DANCE STUDIOLICEUL

DINU LIPATTI

ŞCOALA COPIILOR MINARDO

SPIRIT OF ART STUDIO-BALET

ŞCOALA DE ŞAH

GRUPUL LILIPUT

LICEUL DE COREGRAFIE FLORIA CAPSALI

CENTRAL ART STUDIO-CURSURI DE ACTORIE

Central Art Studio va prezenta piesa "Visul unei nopţi de vară", realizată cu copii, utilizand metoda teatrului de umbre.

Spectacolul este un mod prin care Asociaţia Culturală Flower Power doreşte să atragă atenţia asupra importanţei educaţiei artistice de calitate, realizată de profesori şi instructori specializaţi şi să creeze cadrul necesar comunicării dintre artiştii profesionişti şi profesorii de arte. Asociaţia Culturală Flower Power a semnat mai multe iniţiative în acest domeniu, fiind iniţiatoarea proiectelor Tabăra de Teatru şi Film-Actorkids, Expoziţia de Pictură-Culorile Inocenţei şi a proiectului POSDRU-ABIL, prin care a reuşit să implice artiştii profesionişti din domeniul teatrului, filmului şi muzicii în activităţi dedicate educaţiei copiilor şi adolescenţilor. Scopul acestor proiecte este promovarea artiştilor şi a pedagogiei artistice de calitate, precum şi promovarea unor modele pentru copiii de azi şi a unor alternative educative pentru părinţii preocupaţi de educaţia copiilor în domeniul artistic. Este cunoscut faptul că metodele folosite în predarea artei actorului de teatru şi film sunt folosite şi în cadrul cursurilor de comunicare dedicate adulţilor, fiind deasemeni foarte indicate copiilor din categorii defavorizate şi cu dizabilităţi. Asociaţia Culturală Flower Power intenţionează să atragă sprijinul companiilor private şi instituţiilor abilitate pentru sprijinirea educaţiei artistice bazate pe arte şi asigurarea accesului la acest tip de educaţie a persoanelor din categorii defavorizate. Spectacolul va fi prezentat de actriţa Anca Roxana Constantin, implicată de mulţi ani în promovarea artiştilor prin emisiuni de radio şi de televiziune, cât şi va PR&Events la Warner Music Romania şi coordonator al unor proiecte dedicate spectacolelor şi promovării tinerei generaţii de artişti.

Despre FLOWER POWER

Asociația Culturală Flower Power este o asociație non-guvernamentală, al cărei scop este susținerea și promovarea tinerilor artiști și a ideilor lor. Asociația are drept membri artiști profesioniști din noul val și și-a propus să identifice și să aplice noi modalități de utilizare a pedagogiei din arta actorului în educație.
Scopul Asociaţiei Culturale FLOWER POWER este de a desfăşura activităţi de promovare a educației non-formale și extrașcolare, culturii şi activităţilor culturale.